Dupa lovitura in forta a armatei, presedintele Mugabe a demisionat

Marti, 21 Noiembrie 2017, ora 18:59 4268 citiri
Foto: Arhiva Hepta.ro

Presedintele din Zimbabwe, Robert Mugabe, ajuns la 93 de ani, si-a prezentat marti demisia - dupa 37 de ani de putere -, a anuntat seful Adunarii Nationale intr-o sesiune extraordinara a Parlamentului, la Harare.

"Eu, Robert Gabriel Mugabe, imi prezint demisia ca presedinte al Republicii Zimbabwe cu efect imediat", a declarat presedintele Adunarii Nationale Jacob Mudenda, citind, in aplauze, scrisoarea de demisie a sefului statului, relateaza AFP.

"Am ales de bunavoie sa demisonez (...). Aceasta decizie a fost motivata de (...) dorinta mea de a asigura un transfer al puterii fara probleme, pasnic si neviolent", afirma Mugabe in scrisoare.

Anuntul demisiei sale a fost salutat imediat de un concert asurzitor de claxoane in capitala tarii, Harare, oamenii manifestandu-si dezlantuiti bucuria in strada.

Dupa lovitura in forta a armatei, in urma cu o saptamana, provocata de revocarea vicepresedintelui Emmerson Mnangagwa, presedintele Mugabe si-a pierdut sustinatorii unul cate unul.

Demisia sa a fost anuntata in timp ce deputatii si senatorii s-au reunit in congres extraordinar pentru a dezbate de urgenta o motiune de destituire.

Robert Mugabe, un erou al razboiului de independenta, a condus tara cu o mana de fier, punand calus Opozitiei si ruinandu-i economia.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News