Doua avioane de vanatoare rusesti Su-27 au interceptat doua bombardiere americane B-52H deasupra Marii Negre

Joi, 24 Septembrie 2020, ora 10:34
11834 citiri
Doua avioane de vanatoare rusesti Su-27 au interceptat doua bombardiere americane B-52H deasupra Marii Negre
Sursa: Pixabay

Centrul National pentru Conducerea Apararii Federatiei Ruse (CNCA) a informat ca, pe 23.09.2020, doua avioane de vanatoare de tip Su-27 au fost ridicate in aer pentru a intercepta deasupra Marii Negre a doua bombardiere strategice B-52H apartinand Fortelor Aeriene ale SUA.

"Echipajele avioanelor de vanatoare rusesti au identificat tintele aeriene ca fiind bombardiere strategice B-52H apartinand Fortelor Aeriene ale SUA si le-au escortat deasupra acvatoriului Marii Negre", se arata in comunicatul de presa al CNCA, preluat de agentia de presa Interfax.

"Dupa indepartarea avioanelor militare straine de frontierele Federatiei Ruse, avioanele de vanatoare au revenit pe aerodromul de dislocare", au precizat reprezentantii centrului.

"Toate zborurile avioanelor de vanatoare rusesti se desfasoara in stricta conformitate cu regulile internationale de intrebuintare a spatiului aerian", au mentionat in incheierea comunicatului de presa reprezentantii CNCA.

Vinerea trecuta, in cadrul unui briefing desfasurat la Moscova, seful Directiei Principale Operatii din cadrul Statului Major General al Fortelor Armate ale Federatiei Ruse, Serghei Rudskoy, a declarat ca SUA si aliatii acesteia si-au intensificat activitatile militare desfasurate in zona Marii Negre.

Potrivit precizarilor acestuia, pe 28 august, 04 si 14 septembrie, bombardierele strategice americane B-52H au executat exercitii deasupra acvatoriilor Marii Negre si Marii Azov, in care au simulat efectuarea unor atacuri cu rachete asupra unor obiective militare din sudul Federatiei Ruse.

"Misiunea din 23 septembrie desfasurata deasupra Marii Negre de SUA si statele aliate si partenere din cadrul NATO a fost cea mai complexa operatiune executata in ultima perioada in regiune. Probabil, caracterul special al acesteia a fost dat de desfasurarea simultana in zona a celor doua exercitii la nivel strategic: Caucaz-2020 in Federatia Rusa si Efort comun-2020 in Ucraina.

Aceasta a facut parte dintr-o actiune mai ampla desfasurata de SUA in Europa cu patru aeronave de tip B-52H, care au decolat, aproape simultan, de la Baza Aeriana - Fairford din Marea Britanie. Avioanele au indeplinit misiuni in zona Marii Negre si in Marea Baltica, vizand atat Federatia Rusa, cat si Republica Belarus.

In ceea ce priveste misiunea bombardierelor strategice B-52H in zona Marii Negre, trebuie precizat faptul ca aceasta a implicat tranzitarea spatiului aerian al Romaniei si fost sustinuta de o multitudine de avioane de cercetare americane si britanice. Astfel, deasupra Marii Negre s-au aflat trei avioane de cercetare americane, de tip RC-135U, RC-135W Rivet Joint si P-8A Poseidon, precum si doua britanice, de tip Sentinel R.1 si RC-135W Rivet Joint. Acestea au decolat de la baze aeriene si Italia, Cipru si de pe Insula Creta", scrie publicatia DefenseRomania.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avioane de vânătoare NATO au fost mobilizate în timpul atacurilor masive cu rachete rusești din Ucraina
Avioane de vânătoare NATO au fost mobilizate în timpul atacurilor masive cu rachete rusești din Ucraina
Avioanele de luptă ale NATO au fost mobilizate după ce Rusia a lansat atacuri masive cu rachete cu rază lungă de acțiune asupra Ucrainei în noaptea de joi spre vineri, 19 aprilie....
Când va fi pregătită Rusia să atace NATO. Anunțul a fost făcut de cel mai înalt oficial militar german
Când va fi pregătită Rusia să atace NATO. Anunțul a fost făcut de cel mai înalt oficial militar german
Rusia ar putea fi pregătită din punct de vedere militar să atace ţările NATO în decurs de 5 până la 8 ani, dacă va alege să facă acest lucru, după ce îşi va reconstrui forţele...
#international, #Rusia, #SUA, #statele unite, #NATO, #Romania, #Marea Neagra, #interceptari, #avioane , #NATO