Doi dintre din secretarii de cabinet ai presedintelui Donald Trump au demisionat miercuri in urma revoltei de la Capitoliul SUA

Vineri, 08 Ianuarie 2021, ora 09:18
2236 citiri
Doi dintre din secretarii de cabinet ai presedintelui Donald Trump au demisionat miercuri in urma revoltei de la Capitoliul SUA
Ei si-au anuntat demisia: Stephanie Grisham, Betsy DeVos, Elaine Chao, Elinore McCance-Katz, Sarah Matthews, Ryan Tully, Mick Mulvaney, John Costello, Matt Pottinger, Tyler Goodspeed, Rob Greenway, Anna Christina NicetaFOTO captura CNN

Secretarul pentru transporturi Elaine Chao si secretarul pentru educatie Betsy DeVos s-au numarat printre oficialii administratiei americane care au anuntat ca vor pleca in urma atacului violent de la Capitoliu.

Intr-o declaratie, Elaine Chao a scris ca va demisiona efectiv luni si ca este "profund tulburata" de evenimentele desfasurate in cladirea Congresului, conform CNN, citata de Digi 24.

"Sunt extrem de mandra de numeroasele realizari pe care am reusit sa le avem impreuna pentru tara noastra", a transmis ea.

"A fost onoarea vietii mele sa servesc Departamentul pentru Transporturi din SUA", a scris ea pe Twitter joi.

La randul ei, Betsy DeVos i-a trimis joi o scrisoare lui Donald Trump in care isi anunta demisia dupa evenimentele de miercuri, pe care le-a numit marcante pentru SUA.

"Copiii urmaresc toate acestea si invata de la noi. Cred ca fiecare avem obligatia morala de a avea o judecata corecta si de a modela comportamentul pe care speram sa-l imite. Ei trebuie sa stie de la noi ca America este mai mare decat ceea ce s-a intamplat ieri", a transmis ea.

Dr. Elinore F. McCance-Katz, secretar adjunct la Departamentul de Sanatate si Servicii Umane, a demisionat si ea joi. In scrisoarea de demisie a spus ca desi planuise sa ramana in functie pana la urmatoarea administratie, "planurile ei s-au schimbat brusc" miercuri seara, cand a vazut "atacurile violente de la Capitoluliu".

"Cred ca acest comportament a fost total inacceptabil si, in inima mea, pur si simplu nu sunt in masura sa continui", a scris ea.

"Pentru ca eu cred ca sanatatea mintala a oamenilor nostri care au suferit atat de mult sub stresul COVID-19, si acum cu dezordinea natiunii noastre dupa intrebarile ridicate despre alegerile la prezidentiale, nu pot sustine un limbaj care are ca rezultat incitarea violentei si care risca insasi existenta noastra", a adaugat ea.

Si Anthony Ruggiero, director in Consiliul National de Securitate, a demisionat joi, in semn de protest fata de incitarea de catre presedinte a protestelor sustinatorilor de la Capitoliu, potrivit unei surse apropiate acestuia. Ruggiero este un expert cheie in Asia de Est.

Imediat dupa violentele de miercuri, si-au anuntat demisia Matt Pottinger, consilierul adjunct pentru securitate nationala al Casei Albe, Sarah Matthews, responsabila de relatia cu presa, Rickie Niceta, membra a echipei de evenimente, Robert O'Brien, consilierul pe probleme de securitate, adjunctul sefului staffului de la Casa Alba, Chris Liddell si sefa de cabinet a Melaniei Trump, Stephanie Grisham.

Politia Capitoliului a dezmintit ca un ofiter a murit in urma ranilor provocate in asaltul de miercuri

VIDEO Schimbare de atitudine din partea lui Trump. Condamna un "atac odios" si spune ca este "scandalizat de violenta"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Începe procesul penal istoric al lui Donald Trump, în plină campanie prezidențială: „Duşmanii mei vor să-mi răpească libertatea”
Începe procesul penal istoric al lui Donald Trump, în plină campanie prezidențială: „Duşmanii mei vor să-mi răpească libertatea”
Donald Trump va deveni luni, 15 aprilie, primul fost preşedinte al Statelor Unite chemat să răspundă în faţa justiţiei penale, într-un proces care se va deschide la New York şi care face...
Avertismentul UE privind o ”înarmare a comerțului” pe fondul tensiunilor dintre SUA și China
Avertismentul UE privind o ”înarmare a comerțului” pe fondul tensiunilor dintre SUA și China
Comisarul pentru Comerţ al UE a avertizat miercuri, 17 aprilie, în privinţa unei ”înarmări a comerţului”, pe fondul tensiunilor dintre SUA şi China care s-au amplificat în ultima...
#Capitoliu, #SUA, #demisii administratie, #Donald Trump , #alegeri SUA
Comentarii