Donald Trump l-ar putea pastra pe James Comey la conducerea FBI

Marti, 24 Ianuarie 2017, ora 17:38
3625 citiri
Donald Trump l-ar putea pastra pe James Comey la conducerea FBI
Foto: Hepta.ro

Jurnalistii New York Times sustin ca presedintele Donald Trump ar urma sa-l pastreze pe James Comey la conducerea Biroului Federal de Investigatii (FBI).

Asta in ciuda faptului ca este vizat de o ancheta lansata de Inspectoratul General al Departamentului de Justitie, care pune sub semnul intrebarii deciziile luate in investigatia serverului privat de e-mail al democratei Hillary Clinton.

James Comey i-a anuntat deja pe agentii de rang inalt ca a fost rugat sa ramana la conducerea FBI chiar de presedintele Donald Trump.

Decizia de a-l pastra in pozitie pe James Comey l-ar scuti pe miliardarul republican de o batalie grea pentru confirmarea unui nou director al Biroului Federal de Investigatii, dupa ce o parte din demnitarii propusi de presedintele republican au intampinat dificultati si intrebari dure in timpul audierilor din Senat.

De asemenea, directorul agentiei ar urma sa ramana la conducerea anchetei FBI cu privire la legaturile suspecte dintre mai multi consilieri ai presedintelui american si Kremlin.

Totusi, decizia este cel putin surprinzatoare avand in vedere ca miliardarul republican a criticat dur in timpul campaniei electorale Biroul Federal de Investigatii si Departamentul de Justitie pentru ca nu au inculpat-o pe Hillary Clinton. Dupa victoria in alegerile prezidentiale, acesta a precizat ca nu s-a decis daca il va demiste sau nu pe Comey.

Legea federala arata ca directorul agentiei este numit pentru un mandat de zece ani, pentru a se suprapune mai multor administratii ca urmare a scandalului Watergate. Totusi, presedintele are puterea de a-l demite pe James Comey, care a fost numit in 2013 de catre administratia Barack Obama.

Inspectoratul General al Departamentului de Justitie (DOJ) a lansat la inceputul lunii o investigatie pentru a examina daca agentii FBI au urmat procedurile adecvate in timpul anchetei cu privire la serverul privat de e-mail al lui Hillary Clinton.

Decizia DOJ vine dupa ce democratii s-au plans ca decizia controversata a directorului FBI, James Comey, de a redeschide ancheta desi nu avea dovezi suficiente in acest sens ar fi costat-o pe Hillary Clinton victoria in cursa pentru Casa Alba.

Investigatia Inspectoratului General al DOJ se va concentra pe deciziile luate inainte de comunicarea publica a unor detalii din ancheta Clinton de catre directorul FBI, James Comey. De asemenea, anchetatorii vor incerca sa stabileasca daca aceste decizii s-au bazat pe "consideratii nepotrivite".

Desi FBI a decis sa nu recomande acuzatii penale impotriva prezidentiabilei democrate, Comey a generat anumite suspiciuni care au diminuat increderea alegatorilor in Hillary Clinton. Directorul FBI a declarat public ca democrata a administrat intr-un mod impropriu serverul privat de e-mail.

James Comey a anuntat de doua ori intr-un an deschiderea unor anchete in cazul serverului privat de e-mail, ambele fiind inschise fara formularea unor acuzatii impotriva lui Hillary Clinton.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#James Comey FBI, #Donald Trump FBI , #FBI
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1