Donald Trump ramane blocat pe Facebook si Instagram. Decizia a fost luata de consiliul de supraveghere al Facebook

Miercuri, 05 Mai 2021, ora 17:46
2515 citiri
Donald Trump ramane blocat pe Facebook si Instagram. Decizia a fost luata de consiliul de supraveghere al Facebook
Fostul presedinte SUA Donald Trump FOTO Facebook/ Donald Trump

Fostul presedinte american a criticat in permanenta deciziile din trecut ale Facebook, in urma revoltelor de la Capitoliu, spunand ca ele sunt dincolo de sfera sanctiunilor normale pe care reteaua de socializare le aplica.

Consiliul de supraveghere Facebook a anuntat astazi, 5 mai, intr-o postare pe Twitter, ca "a confirmat decizia Facebook din 7 ianuarie de a-l suspenda pe presedintele Trump de pe Facebook si Instagram. Postarile lui Trump in timpul revoltei de la Capitoliu au incalcat grav regulile Facebook si au incurajat si legitimat violenta."

Initial, Trump a cerut Facebook sa revizuiasca decizia si sa "justifice un raspuns proportional" care se aplica tuturor, inclusiv utilizatorilor obisnuiti.

Consiliul de supraveghere a declarat ca prima decizie de suspendare a fost "fara standarde" si ca raspunsul corect ar trebui sa fie "in concordanta cu regulile aplicate altor utilizatori ai platformei sale".

Intre timp, Trump a fost blocat si pe Twitter, insa a lansat marti, 4 mai, un nou site web pentru a-i tine aproape pe sustinatori sai.

Ce este consiliul de supraveghere al Facebook?

Adesea denumita "Curtea Suprema a Facebook", a fost creata pentru a se pronunta asupra deciziilor de moderare dificile sau controversate luate de Facebook.

A fost infiintata de seful Facebook, Mark Zuckerberg, dar functioneaza ca o entitate independenta, desi salariile si alte costuri sunt acoperite de Facebook. Este alcatuit din jurnalisti, activisti pentru drepturile omului, avocati si cadre universitare, relateaza BBC.

Ce s-a intamplat cu contul lui Trump

In urma revoltelor de la Capitoliu din 6 ianuarie, Facebook a anuntat ca il interzice pe Trump pentru incalcarea regulilor sale de "glorificare a violentei".

Sute de sustinatori ai sai au intrat in complex in timp ce Congresul SUA a incercat sa certifice victoria lui Joe Biden la alegerile prezidentiale de anul trecut.

Reteaua sociala impusese initial o interdictie de 24 de ore dupa atac, care a fost apoi prelungita "la nesfarsit".

Zuckerberg a anuntat ca riscurile de a-i permite domnului Trump sa posteze sunt "pur si simplu prea mari".

Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor
Meta, în colaborare cu Misinformation Combat Alliance (MCA), a lansat o inițiativă pentru combaterea răspândirii informațiilor false și a deepfake-urilor generate prin inteligență...
Biden îl așteaptă pe Trump la o confruntare publică înaintea alegerilor din noiembrie: ”Mă bucur s-o fac”
Biden îl așteaptă pe Trump la o confruntare publică înaintea alegerilor din noiembrie: ”Mă bucur s-o fac”
Înainte de înfruntarea de la alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie, fostul și actualul președinte al Statelor Unite s-ar mai putea confrunta o dată. Joe Biden a anunțat vineri, 26...
#Donald Trump, #statele unite, #Facebook, #Instagram, #interdictie , #Statele Unite