Doi romani si-au abandonat bebelusul de patru luni pe o strada din Verona

Luni, 19 Octombrie 2020, ora 18:37
5735 citiri
Doi romani si-au abandonat bebelusul de patru luni pe o strada din Verona
bebelusul a fost recuperat de carabinieri FOTO Verona Sera

Doi romani si-au abandonat bebelusul in varsta de numai patru luni pe strada, noaptea, la Verona. Incidentul a avut loc in noaptea de 14 spre 15 octombrie 2020. Zeci de italieni vor sa-l ia pe micut acasa.

Povestea micutului abandonat de parinti i-a impresionat pe politistii veniti la fata locului.

"Dupa ani de serviciu, este pentru prima data cand ni se intampla un astfel de caz extrem." Acestea sunt cuvintele lui Antonio Taurina, unul dintre cei doi politisti chemati pe via Tevere, unde fusese raportata la 113 prezenta unui copil abandonat, scrie Libertatea citand Verona Sera.

Era pe la miezul noptii cand un cetatean pakistanez a chemat politia. Barbatul a anuntat ca a observat, in drum spre serviciu, un nou-nascut infasurat intr-o patura de lana langa poarta unei case.

Carabinierii din Verona au identificat parintii copilului abandonat in zona cartierului Golosine. Este vorba despre un cuplu de romani, tatal in varsta de 30 de ani si mama de 34, care locuiesc in Italia de mai bine de un an. In luna iulie a anului trecut s-a nascut primul lor copil si au fost gazduiti la Verona in casa unei romance, o cunostinta.

Se pare ca cei doi nu au mai facut fata cheltuielilor atunci cand a venit pe lume si al doilea copil.

Bebelusul a fost intre timp rebotezat Zeno, de medicii de la sectia de Pediatrie a Spitalului Borgo Trento, dupa numele sfantului protector al orasului.

El se simte bine si in zilele urmatoare serviciile sociale ale municipiului Verona ii vor asigura protectia si ingrijirea.

Parintii lui vor trebui sa raspunda insa in fata judecatorilor pentru infractiunea de "abandon de minori agravat, comis de un parinte".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Doi tineri italieni s-au căsătorit într-un avion. Ce cadou au primit de la compania aeriană VIDEO
Doi tineri italieni s-au căsătorit într-un avion. Ce cadou au primit de la compania aeriană VIDEO
Doi tineri italieni s-au căsătorit în aer, pe 15 aprilie, la bordul unei aeronave Wizz Air. Ivano și Federica au avut parte de o ceremonie oficială chiar în interiorul avionului, iar...
Performanță uriașă pentru fotbalul italian. Câte echipe va avea în Liga Campionilor
Performanță uriașă pentru fotbalul italian. Câte echipe va avea în Liga Campionilor
Italia şi-a asigurat matematic, joi, al cincilea loc în sezonul viitor al Ligii Campionilor, după ce Atalanta şi Fiorentina s-au calificat în semifinalele Europa League şi respectiv...
#copil abandonat, #Italia, #romani in Italia , #stiri externe