Un director din Elveția a deturnat peste un milion de franci din seiful companiei pentru amanta româncă: „Am cedat la solicitările ei"

Duminica, 05 Decembrie 2021, ora 15:59 5342 citiri
Bărbatul a cunoscut-o pe româncă într-un club de noapte FOTO Hepta

Timp de zece ani, între 2008 și 2018, fostul director al societății Gestione Stalvedro a deturnat bani în valoare totală de peste un milion de franci din seiful în care erau depuse încasările zilnice și i-a transferat către amanta din România, pe care a cunoscut-o într-un club de noapte.

Acesta a ajuns pe 3 decembrie 2021 în fața instanței de judecată, acuzat de delapidare în formă continuată, fals în înscrisuri în formă continuată și spălare de bani.

Bărbatul a recunoscut faptele care i se impută în rechizitoriu.

Acesta a retras de cel puțin 350 de ori numerar din operațiunile societății și a modificat foile Excel ale rapoartelor de numerar, ajustând cifrele și ștergând urmele banilor retrași, scrie stiridiaspora.ro.

Între timp, fostul manager a returnat aproximativ jumătate din suma furată.

Ce a făcut cu banii furați

Cu banii furați acesta a acoperit costurile legate de nivelul său ridicat de trai și a făcut transferuri bancare repetate, în valoare totală de aproximativ 800 000 de franci, către o femeie din România, pe care o cunoscuse într-un club de noapte din Ticino.

"M-am lăsat păcălit. Aveam o anumită simpatie pentru ea și de aceea am cedat la solicitările ei", a declarat bărbatul de 72 de ani în fața Curții de Asistentă Penală prezidată de judecătorul Amos Pagnamenta.

În discursul său, avocatul apărării a vorbit despre clientul său ca despre "un om care și-a dedicat viața celorlalți. Lovitura morții mamei sale a fost foarte dură. Apoi, instabil și fragil din punct de vedere emoțional, a fost înșelat de româncă. A căzut într-un fel de spirală în care, fără luciditate și fără conștientizare, a făcut aceste greșeli. Este un om distrus, singur și deprimat“.

„A fost o victimă a femeii, singura persoană de care se agățase în acea perioadă de depresie“, a declarat avocatul care se opune încarcerării, solicitând o pedeapsă cu închisoarea de cel mult doi ani, cu suspendare totală și eliberare condiționată.

El a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare, cu suspendare timp de doi ani și restituirea sumei restante de 491.000 de franci.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News