Din cauza pandemiei, Sao Paulo isi amana pe termen nedeterminat carnavalul din februarie 2021

Sambata, 25 Iulie 2020, ora 06:42
1609 citiri
Din cauza pandemiei, Sao Paulo isi amana pe termen nedeterminat carnavalul din februarie 2021
Foto: Hepta

Primarul din Sao Paulo, Bruno Covas, a anuntat vineri amanarea pe termen nedeterminat a carnavalului din cea mai mare metropola a Braziliei din cauza pandemiei noului coronavirus, in timp ce autoritatile din Rio de Janeiro inca iau in considerare aceasta optiune, informeaza AFP.

"Atat scolile de samba, cat si blocurile (defilarile pe strada) din cadrul carnavalului inteleg imposibilitatea organizarii unui eveniment in februarie viitor", a declarat primarul Bruno Covas, care a anuntat astfel amanarea celei mai mari sarbatori anuale.

Nu a fost stabilita o noua data a carnavalului, dar acesta ar putea avea loc "la sfarsitul lunii mai sau inceputul lunii iulie" 2021, a adaugat primarul orasului cu 12 milioane de locuitori.

Statul Sao Paulo este cel mai afectat din Brazilia de pandemia de COVID-19, cu 20.894 de decese si 452.007 de contaminari in total.

Carnavalul din Sao Paulo este unul din cele mai importante din Brazilia. Editia trecuta a atras 120.000 de persoane, care au admirat scolile de samba de pe Sambodromul Anhembi, in timp ce "blocos", paradele ce pot fi vazute pe strazi timp de cateva saptamani, au atras peste 15 milioane de petrecareti, conform cifrelor furnizate de edilul orasului.

Sarbatoarea, care necesita luni de pregatire, este si prilejul unor profituri financiare substantiale pentru municipalitati.

La Rio, unde in timpul carnavalului este organizata o parada somptuoasa cu care monumentale care atrage anual milioane de turisti, cinci din principalele scoli de samba si-au anuntat recent dorinta de a amana editia din 2021. Aceste scoli nu doresc un carnaval pana cand nu este produs un vaccin impotriva noului coronavirus, care a facut in Brazilia peste 84.000 de victime, a infectat peste 2.3 milioane de persoane si continua se se raspandeasca.

Sao Paulo a anulat deja parada LGBTQ + programata sa fie organizata in iunie, una dintre cele mai mari de acest gen din lume. Totodata, un alt eveniment care atrage milioane de participanti, Marsul pentru Iisus, prevazut pentru luna iulie, a fost amanat, urmand sa aiba loc in luna noiembrie.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#festival sao paolo, #festival brazilia , #Brazilia