Dictatorul Mugabe a ruinat tara, dar va primi un salariu pe viata dupa ce a demisionat

Duminica, 26 Noiembrie 2017, ora 12:47 3962 citiri
Foto: Hepta.ro

Robert Mugabe, care a demisionat, marti, de la presedintia statului Zimbabwe, a negociat o intelegere inainte de a renunta la functie, acord conform caruia va incasa 10 milioane de dolari, sustine un oficial al partidului Zanu-PF.

Mugabe, caruia i s-a garantat imunitatea, va primi imediat 5 milioane de dolari, iar lunile urmatoare va mai incasa sume consistente, conform The Guardian.

In plus, Robert Mugabe, in varsta de 93 de ani, va primi un salariu luna de 150.000 de dolari pana la moarte. Dupa moartea sa, sotia sa, Grace, in varsta de 52 de ani, va primi pe toata durata vietii in fiecare luna jumatate din salariul lui Mugabe (75.000 de dolari).

Cuplul poate ramane in resedinta somptuoasa din Harare, in valoare de peste opt milioane de euro, in care sta in prezent. Statul va acoperi toate cheltuielile legate de personal, securitate, calatorii in strainatate, precum si cheltuielile medicale.

De asemenea, Mugabe s-a asigurat ca afacerile familiei sale nu vor fi vizate de actiuni ale statului.

Presedintele zimbabwian Robert Mugabe a demisionat, marti, dupa 37 de ani la putere.

Mugabe, un erou al razboiului de independenta, a condus tara cu o mana de fier, punand calus opozitiei si ruinandu-i economia.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News