Dictatorul din Zimbabwe tuna si fulgera dupa moartea leului Cecil: Ce soarta vrea pentru dentinst

Luni, 10 August 2015, ora 19:574463 citiri
Dictatorul din Zimbabwe tuna si fulgera dupa moartea leului Cecil: Ce soarta vrea pentru dentinst
Foto: Hepta.ro

Presedintele statului Zimbabwe, dictatorul Robert Mugabe, ii invinovateste pe locuitorii tarii sale pentru ca "au esuat sa-l protejeze" pe foarte cunoscutul leu Cecil, ucis de un dentist american.

Declaratia controversata a lui Mugabe a fost facuta luni, cu ocazia unui discurs de Ziua Eroilor din Zimbabwe, scrie Daily Mail.

"Leul Cecil era al vostru. Voi trebuia sa il protejati si ati esuat in asta", le-a spus Mugabe celor adunati, potrivit lui Kevin Sieff, jurnalist Washington Post care transmitea live pe Twitter evenimentul din Zimbabwe.

In acelasi timp, activistii pentru protejarea drepturilor animalelor din intreaga lume sarbatoresc prima Zi Mondiala a Leului, lansata pentru a atrage atentia asupra nevoii de a proteja animalele.

Un dentist american a impuscat o legenda: Leul Cecil, omorat miseleste in Zimbabwe (Video)

Cecil, unul dintre preferatii turistilor din Parcul National Hwange a fost impuscat si ucis de un dentist american din Minnesota, la sfarsitul lunii iulie.

Mugabe a mai cerut extradarea vanatorului acuzat, Walter Palmer. Ministrul Mediului din Zimbabwe a anuntat ca "braconierul strain" trebuie tras la raspundere pentru crima sa.

Dentistul american a declarat ca isi regreta actiunile si nu a realizat ca animalul era atat de respectat, insa credea ca vanatoarea e perfect legala, intrucat a platit 50.000 de dolari si asociatii sai au obtinut toate permisele necesare.