Mii de persoane au demonstrat la Varșovia împotriva respingerii migranţilor la frontieră VIDEO

Duminica, 17 Octombrie 2021, ora 23:451865 citiri
Mii de persoane au demonstrat la Varșovia împotriva respingerii migranţilor la frontieră VIDEO
Imagini din timpul protestului FOTO Twitter

Câteva mii de persoane au demonstrat duminică, 17 octombrie, la Varşovia, împotriva respingerii migranţilor care se practică la frontiera Uniunii Europene, între Polonia şi Belarus, relatează AFP.

Din luna august, mii de migranţi, originari în majoritate din Orientul Mijlociu şi Africa, încearcă să ajungă la frontiera poloneză din Belarus.

Potrivit mărturiilor migranţilor şi ONG-urilor, Polonia recurge la respingerea migranţilor, care constă în a-i determina pe cei reţinuţi la frontieră să se întoarcă în Belarus.

Manifestanţii, reuniţi la apelul mai multor ONG-uri, au parcurs centrul oraşului, agitând pancarte cu mesaje de genul "Stop torturilor la frontieră", "Nimeni nu este ilegal" sau "În această noapte cineva va muri de frig la frontieră".

Polonia vrea să construiască un zid, pentru a împiedica migranţi să treacă frontiera cu Belarusul, potrvit unui proiect de lege dezbătut miercuri în Parlament, relatează AFP.

Costul construirii zidului este estimat la 253 de milioane de euro şi include instalarea unor detectoare de mişcare.

Guvernul populist şi naţionalist polonez a adoptat acest proiect de lege marţi, 12 octombrie, acesta urmând să fie adoptat de către deputaţi în următoarele zile.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News