Ebola in Guineea. Mai multe persoane s-au infectat dupa ce au participat la o inmormantare

Duminica, 14 Februarie 2021, ora 14:46
2839 citiri
Ebola in Guineea. Mai multe persoane s-au infectat dupa ce au participat la o inmormantare
Oamenii s-au infectat FOTO Pixabay. com

In Guineea, Ebola face din nou victime. Cel putin trei oameni au murit din cauza Ebola in Guineea, iar alti cinci au fost testati pozitiv cu acest virus, au anuntat oficialii sanitari, potrivit BBC.

Cei contaminati au inceput sa prezinte simptome dupa ce au participat la o inmormantare.

Intre 2013 si 2016, mai mult de 11.000 de oameni au murit intr-o epidemie de Ebola care a afectat vestul Africii si care a inceput in Guineea.

Ca raspuns la acea epidemie au fost dezvoltate cateva vaccinuri, care au fost folosite apoi pentru a lupta cu focare in Congo.

Ebola infecteaza oamenii care au contact cu animale purtatoare, inclusiv cimpanzei, lilieci de fructe si antilope de padure.

Un nou caz de Ebola in Republica Democrata Congo, la 6 luni de la sfarsitul celui mai recent focar

Apoi se raspandeste de la om la om prin contact direct cu sangele infectat, fluide sau, indirect, prin contact cu mediul contaminat.

Funeraliile din comunitati, unde oamenii ajuta la spalarea trupului celui decedat, pot reprezenta un factor cheie de raspandire a Ebola. Trupurile victimelor pot in continuare sa transmita virusul. Perioada de incubare este de doua zile pana la trei saptamani.

Dr. Sakoba Keita, directorul agentiei nationale de sanatate, a spus ca mai multe teste au fost facute pentru a confirma situatia din regiunea sud-estica din apropierea orasului Nzerekore, iar lucratorii sanitari fac eforturi pentru a urmari si izola cazurile.

Matshidiso Moeti, directorul OMS pentru Africa, a scris pe Twitter ca organizatia urmareste cu atentie situatia si intensifica pregatirile si eforturile de raspuns, avand in vedere o posibila revenire a Ebola in Guineea.

In timp ce lumea se lupta cu coronavirusul, ebola face victime in Africa

Un studiu clinic privind un vaccin anti-Ebola a fost efectuat pe parcursul a patru luni, in 2015, in Guineea, demarat de Agentia de Sanatate Publica din Canada, apoi serul a fost dezvoltat de compania farmaceutica americana Merck Sharp & Dohme (MSD).

O suta de pacienti, apoi contactele apropiate au fost vaccinati imediat sau dupa trei saptamani. In cazul celor 2.014 contacte apropiate vaccinate imediat boala nu s-a dezvoltat.

Virusul Ebola cauzeaza, initial, febra, stare de slabiciune, dureri musculare si senzatie de gat uscat. Ulterior, apar simptome precum varsaturi, diaree si sangerari interne si externe. Pacientii mod din cauza deshidratarii si dupa ce mai multe organe cedeaza.

Un medicament pentru Ebola, testat de specialisti

Ebola ar putea fi in curand "prevenita si tratata", dupa ce un studiu clinic pentru doua medicamente a aratat o imbunatatire semnificativa a ratelor de supravietuire, la circa 90%.

Patru medicamente au fost testate pe pacienti din Congo, unde are loc o epidemie cu acest virus, potrivit cercetatorilor citati de BBC.

Doua dintre medicamentele studiate au fost considerabil mai eficace in tratarea bolii, s-a constatat in studiu. Medicamentele respective vor fi utilizate acum pentru tratarea tuturor pacientilor cu Ebola din Congo, potrivit oficialilor din domeniul sanatatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#ebola, #Guineea, #decese , #stiri externe
Comentarii
Poza Kogaion78
Kogaion78
rank 1
....oh....nuuuuu!...............asta ne mai trebuia.........