128 de avioane Boeing 777 au fost imobilizate la sol dupa ce o aeronava a avut probleme la motor

Luni, 22 Februarie 2021, ora 10:39
3327 citiri
128 de avioane Boeing 777 au fost imobilizate la sol dupa ce o aeronava a avut probleme la motor
Boeing 777/Wikipedia

Aproape 130 de avioane comerciale de tip Boeing 777 au fost imobilizate la sol dupa ce o aeronava de acest tip apartinand companiei United Airlines a trebuit sa se intoarca si sa efectueze o aterizare de urgenta. Masura a fost luata ca urmare a unor probleme aparute la motorul din dreapta.

In timp ce Autoritatea Federala pentru Aviatie din SUA (FAA) a ordonat duminica inspectii suplimentare asupra anumitor avioane comerciale de tip Boeing 777, compania aeriana americana United Airlines, caruia ii apartinea avionul implicat in incidentul din Colorado, precum si principalele companii aeriene japoneze, JAL si ANA, au imobilizat la sol aparatele echipate cu un motor similar cu cel care a provocat incidentul de sambata.

"Pe durata anchetei in curs, am recomandat suspendarea operatiunilor pentru 69 de avioane Boeing 777 aflate in serviciu si a 59 de avioane echipate cu motoare Pratt&Whitney 4000-112", a informat Boeing intr-un comunicat.

Decizia United Airlines: a retras din serviciu 24 de avioane

United Airlines a precizat ca a decis, in mod voluntar, sa retraga din serviciu cele 24 de avioane Boeing 777 din flota sa estimand ca "doar un mic numar de clienti vor fi incomodati". La randul lor companiile Japan Airlines (JAL) si All Nippon Airways (ANA) au anuntat ca au imobilizat la sol 13 respectiv 19 avioane echipate cu motoare Pratt&Whitney 4000, adaugand ca au evitat anularea de zboruri prin utilizarea altor aparate.

Potrivit postului de televiziune NBC News, responsabilii federali americani au declarat ca si Coreea de Sud utilizeaza avioane echipate cu motoare de tip Pratt&Whitney 4000.

Un Boeing 777 United Airlines cu 231 de pasageri la bord si 10 membri ai echipajului se indrepta spre Honolulu (Hawaii) cand a trebuit sa se intoarca si sa efectueze o aterizare de urgenta dupa probleme aparute la motorul din dreapta, a declarat compania aeriana.

Imagini postate de politistii din Broomfield, Colorado, arata mari resturi de avion pe pamant, inclusiv capota unui motor in fata unei case. Defectiunile motorului sunt rare, dar potential periculoase cand piese rotative strapung carcasa exterioara - eveniment cunoscut ca avarie necontenita a motorului.

Avioanele Boeing 737 MAX pot zbura din nou

Imobilizarea la sol a avioanelor de tip Boeing 777 vine la scurt timp dupa ce au fost reluate zborurile cu avioanele de tip Boeing 737 MAX. Acest avion a avut interdictie de zbor incepand din luna martie 2019, ca urmare a doua accidente care au provocat 346 de morti.

La finele lunii ianuarie, Agentia Europeana pentru Siguranta Aviatiei (EASA) si-a dat acordul pentru ca avioanele Boeing 737 MAX sa poata zbura din nou, la doua luni dupa o decizie similara a Autoritatii Federale pentru Aviatie din SUA (FAA). In luna decembrie 2020, o aeronava Boeing 737 MAX apartinand companiei braziliene Gol a efectuat primul zbor comercial al acestui tip de avion, dupa o pauza de 20 de luni. De asemenea, saptamana trecuta, un avion de pasageri Boeing 737 MAX, apartinand companiei belgiene TUI fly, a efectuat primul zbor comercial in Europa.

Pandemia de Covid-19 si consecintele sale catastrofale pentru transportul aerian international au antrenat anularea comenzilor pentru mai multe sute de avioane de pasageri.

Mai puteti citi:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#boeing 737 MAX, #Boeing 777 disparut, #Boeing 777 Otopeni, #Boeing , #stiri internationale