Cutremur puternic in Iran: Zeci de morti si sute de raniti

Autor:Ana Ilie
Marti, 09 Aprilie 2013, ora 16:243914 citiri
Cutremur puternic in Iran: Zeci de morti si sute de raniti

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter s-a produs marti in Iran, cu epicentrul la 100 de kilometri de centrala nucleara de la Bushehr, lasand in urma 32 de morti si 850 de raniti, potrivit oficialilor iranieni.

Seismul s-a produs la o adancime de 10 kilometri, informeaza USGS.

La 100 de kilometri est de epicentrul seismului este localitatea Bushehr, unde se afla o centrala nucleara. Potrivit primelor informatii, centrala nu a fost afectata.

Seismul s-a produs la 95 de kilometri sud-vest de Firuzabad si 125 de kilometri sud de Kazerun. Potrivit unor rapoarte, seismul s-a simtit si in Bahrain, Dubai, Qatar si Arabia Saudita. In decurs de o ora au avut loc cinci replici puternice.

Fereidoun Hasanvand, guvernatorul regiunii Bushehr, a precizat la televiziunea iraniana de stat ca 32 de oameni au murit, iar 850 au fost raniti, dintre acestia 100 fiind internati in spital, relateaza agentia Associated Press.

Oficialii iranieni au decretat trei zile de doliu national.

Duminica dimineata, un cutremur usor s-a produs in Iran, zona Golfului fiind una cu o activitate seismica destul de intensa.

In anul 2003, circa 26.000 de persoane au murit, dupa ce un seism cu magnitudinea de 6,6 grade pe Richter a lovit orasul istoric Bam, situat in sud-estul Iranului.