Cutremur devastator in Nepal: Replica de 6,7 grade. Salvatorii sapa cu mainile goale dupa supravietuitori

Duminica, 26 Aprilie 2015, ora 10:48
3635 citiri
Cutremur devastator in Nepal: Replica de 6,7 grade. Salvatorii sapa cu mainile goale dupa supravietuitori
Foto: hepta.ro

Salvatorii continua sa sape cu mainile goale si sa scoata la suprafata cadavre dupa cutremurul devastator din Nepal produs sambata, care a distrus centrul istoric din Kathmandu si a ucis peste 1.900 de persoane, declansand totodata o avalansa mortala pe Everest.

"Credem ca inca mai sunt oameni in viata prinsi inauntru", a declarat ofiterul de armata Santosh Nepal pentru Reuters.

Buldozerele nu pot fi folosite, doar mici tarnacoape, din cauza ca strazile vechiului oras sunt foarte inguste.

Cutremurul din Nepal a sters complet o fila de istorie - Bilantul a ajuns la aproape 1.500 de morti

17 trupuri de alpinisti au fost recuperate de pe munte, duminica, dar cel mai mare dezastru inregistrat pe Everest este posibil sa fi facut mult mai multe victime. Sute de cataratori, multi raniti, sunt inca pe culmile muntelui.

Cea mai mare replica a seismului a avut 6,7 grade si a fost inregistrata duminica, la ora 07:09:08 UTC.

Cutremur devastator in Nepal: S-a declarat stare de urgenta - avertizare de calatorie.

Guvernul este depasit de evenimente, motiv pentru care India a trimis in Nepal ajutoare medicale si echipaje de salvatori, iar China a intervenit cu 60 de echipe de urgenta.

Un politist a anuntat sambata ca aproape 200 de turisti ar fi prinsi sub daramaturile turnului Dharahara, construit in 1832 pentru regina Nepalului.

La spitalul din Kathmandu sunt aduse in permanenta trupurile celor decedati. Un ofiter de politie a declarat ca numai noaptea trecuta au fost inregistrate 166 de cadavre, printre care si copii.

MAE: Noutati despre romanii prinsi de cutremur in Nepal

Salvatori cu fetele acoperite de masti impotriva prafului si reziduurilor scormonesc pe sub zidurile prabusite cu speranta ca vor mai gasi oameni in viata, informeaza sursa citata.

Sute de persoane si-au petrecut noaptea in frig si ploaie, prea speriate sa intre in locuintele afectate de seism.

Un cutremur de 7,9 grade pe scara Richter a fost inregistrat, sambata in Nepal, intr-o perioada propice turismului, circa 300.000 de cetateni straini fiind prezenti in tara, conform autoritatilor.

Bilantul provizoriu arata ca sunt 1.910 morti si 4.625 de raniti. Circa 700 de persoane si-au pierdut viata doar in capitala Kathmandu, un oras cu aproape 1 milion de locuitori, in care multe case sunt vechi si lipite unele de altele.

Multi localnici au preferat sa isi petreaca noaptea in autobuze sau taxiuri, de frica numeroaselor replici ale cutremurului.

Este cel mai mare dezastru de acest fel inregistrat in Nepal in ultimele decenii. Cutremurul din 1934 a facut 8.500 de morti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#cutremur Nepal, #cutremur Kathmandu, #seism Nepal, #victime cutremur Nepal , #cutremur Nepal