Cunoscuta ziarista, rapita in Nigeria

Luni, 31 August 2015, ora 18:57 2382 citiri
Foto: Facebook/Donu Kogbara

O cunoscuta ziarista care lucreaza pentru unul din principalele cotidiene din Nigeria a fost rapita de barbati inarmati in marele oras petrolier Port-Harcourt, din sud, au anuntat luni ziarul la care lucreaza femeia si politia.

Donu Kogbara, cronicar pentru Vanguard, a fost rapita duminica in fata casei sale, a mentionat ziarul citat, relateaza AFP.

"Facem tot posibilul pentru a o elibera teafara si nevatamata", a declarat purtatorul de cuvant al politiei din statul Rivers (cu capitala la Port-Harcourt), Ahmad Muhammad, refuzand sa furnizeze detalii pentru a nu compromite operatiunile in curs in acest caz.

Rapirea in schimbul recompensei este o practica curenta a gruparilor armate din regiunea Port-Harcourt, dar vizeaza in general oameni de afaceri si angajati din sectorul petrolier. Majoritatea victimelor au fost eliberate tefere si nevatamate dupa plata recompensei.

70.000 de dolari recompensa pentru un jurnalist rapit in Somalia

Ziaristii sunt rareori vizati de rapiri. Ultimul caz al unei ziariste rapite in aceasta regiune a fost in urma cu aproape patru ani. Provincia Port-Harcourt, care produce majoritatea petrolului din Nigeria, se confrunta cu o stare cronica de instabilitate.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News