Cum isi pregateste Statul Islamic noua generatie de luptatori - zeci de mii de femei gravide

Miercuri, 04 August 2021, ora 19:066777 citiri
Cum isi pregateste Statul Islamic noua generatie de luptatori - zeci de mii de femei gravide
Foto: Hepta.ro

In Statul Islamic sunt zeci de mii de femei insarcinate, provocand temeri ca viitorii copii ai acestora vor fi crescuti ca o noua generatie de ucigasi jihadisti.

In "califatul" autoproclamat al Statului Islamic exista deja 50 de copii din Marea Britanie, care cresc acolo, se arata intr-un raport terifiant despre "una dintre cele mai grave situatii de pe Pamant", scrie Daily Mirror.

Statul Islamic pregateste o noua generatie de jihadisti: Copiii crescuti sa fie teroristi pursange

De asemenea, se estimeaza ca in interiorul organizatiei se afla 31.000 de femei insarcinate, sustine Nikita Malik, cercetator la Fundatia antiextremista Qulliam.

Viata de cosmar sub conducerea Statului Islamic: Cel mai nou instrument de tortura baga spaima in femei

"Faptul ca 31.000 de femei sunt insarcinate in 'califat' este intr-adevar foarte ingrijorator", spune Malik, sustinand ca este imperativ necesar ca membrii comunitatii internationale sa ia atitudine in ce priveste acesti copii.

Cinci moduri infioratoare prin care Statul Islamic le terorizeaza pe femei

Cercetatorul mai spune ca teroristii ii indoctrineaza pe copiii inocenti sa le urmeze versiunea deformata a islamului. Copiii sunt de obicei rapiti si obligati sa se alature Statului Islamic, insa unii "pui ai califatului" se alatura gruparii din frica.

Activitati inocente, precum desenatul, au fost eradicate, iar copiii sunt in schimb invatati cum sa traga cu arma, sa detoneze bombe si sa se implice in lupte corp la corp.

O fata de 16 ani din Suedia salvata de jihadisti isi povesteste viata grea din califatul Statului Islamic

Fetele, cunoscute drept "perlele califatului", poarta voal, sunt ascunse si nevoite sa stea in case si sunt invatate sa aiba grija de sotii lor.

"Aceasta este una dintre cele mai grave situatii de pe Pamant. Copiii sunt cheia viitorului. Indoctrinarea in Statul Islamic incepe la nastere si creste in scoli si in taberele de antrenament. Copiii sunt instruiti intr-o interpretare particulara a Sharia, facuti insensibili la violenta si invata aptitudinile specifice pentru a prelua mesajul jihadului", a spus Noman Benotman, presedinte la Quilliam.