Cum ii indoctrineaza Statul Islamic pe copii: Jihadistii ii forteaza sa decapiteze papusi (Video)

Luni, 20 Iulie 2015, ora 16:35
5910 citiri
Cum ii indoctrineaza Statul Islamic pe copii: Jihadistii ii forteaza sa decapiteze papusi (Video)
Foto: Hepta.ro

Jihadistii de la Statul Islamic au tot felul de modalitati pentru a-i indoctrina pe copiii din asa-zisul califat. Una dintre cele mai odioase este fortarea celor mici sa decapiteze papusi.

Fiecare copil primeste cate o papusa si o sabie. Cei peste 120 de copii sunt aliniati si primesc o sarcina de la instructorii islamisti: "Decapitati papusile!"

Scena pare desprinsa dintr-un film de groaza, insa este doar o lectie de brutalitate la care participa copiii care traiesc in teritoriile controlate de ISIL, arata Business Insider.

O tendinta ingrozitoare a Statului Islamic: "Bebelusi jihadisti" cu arma in mana si imbracati in teroristi

Un baiat in varsta de 14 ani, care se afla printre acei copii rapiti si facea parte din minoritatea religioasa yazidi, a spus ca, la inceput, nu a putut taia prea bine capul papusii - a incercat o data, de doua ori, de trei ori.

"Apoi m-au invatat cum sa tin sabia si mi-au aratat cum sa lovesc. Mi-au spus ca este capul necredinciosilor", a povestit baiatul, pe care rapitorii sai l-au rebotezat Yahya, intr-un interviu acordat Associated Press saptamana trecuta, in nordul Irakului, unde a fugit dupa ce a scapat din tabara de antrenament a Statului Islamic.

Statul Islamic, antrenament sinistru: Invata despre bombe aruncand in aer bebelusi

Cand luptatorii ISIL au invadat orasele si satele comunitatii yazidi din nordul Irakului, anul trecut, barbatii au fost macelariti. Multe dintre femeile capturate au fost vandute pe post de sclave sexuale, insa zeci de copii yazidi precum Yahya au avut o alta soarta: organizatia terorista a decis sa ii reeduce. I-au fortat sa se converteasca la islam si au incercat sa ii transforme in luptatori jihadisti.

Actiunea face parte din eforturile Statului Islamic de a construi o noua generatie de militanti. Jihadistii recruteaza copii si adolescenti ademenindu-i cu bani si cadouri sau apeland la intimidare si spalare pe creier.

PR de jihadist: Statul Islamic ia masuri sa nu-i fie afectata imaginea

Ca rezultat, copiii au cazut in capcana atrocitatilor comise de extremisti. Tinerii baieti au devenit criminali, impuscand in cap prizonieri ai gruparii teroriste, in clipurile de propaganda.

Saptamana trecuta, intr-o inregistrare a Statului Islamic a aparut un copil, care pare mai mic de 13 ani si care decapiteaza un comandant al armatei siriene. De asemenea, islamistii au folosit copii in atacuri sinucigase.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#Statul Islamic indoctrinare copii, #Statul Islamic copii, #Statul Islamic decapitat papusi , #Statul Islamic