Cum foloseste Rusia puterea din spatiu pentru a ataca Siria

Sambata, 19 Decembrie 2015, ora 18:44
18415 citiri
Cum foloseste Rusia puterea din spatiu pentru a ataca Siria
Foto: Hepta.ro

Armata rusa dezvaluie un nou arsenal in lupta sa cu Statul Islamic si cu alti insurgenti din Siria. Mare parte din noul echipament militar se afla la sute de kilometri deasupra Pamantului.

Interventia militara de doua luni a Rusiei in Siria in numele regimului presedintelui sirian Bashar al Assad a implicat atacuri aeriene dramatice, din partea avioanelor de lupta de inalta tehnologie, carora li s-au adaugat bombardiere grele si artilerie terestra puternica, chiar si nave si sumbarine lansand rachete de la mare distanta, scrie David Axe, intr-un articol pentru The Daily Beast.

Rusia a pierdut contactul cu un satelit militar

Autorul noteaza ca Rusia foloseste si puterea spatiala in atacurile din Siria, apeland astfel la sateliti.

Desi mai putin vizibila, aceasta mobilizare in orbita Pamantului nu este mai putin impresionanta. Moscova sustine ca a pozitionat 10 sateliti, adica mai mult de 10 la suta din arsenalul spatial al Rusiei, deasupra Siriei, identificand tinte si adunand astfel informatii. In plus, cu ajutorul satelitilor, sunt transmise semnale radio intre fortele terestre, aeriene si navale.

La inceputul lunii decembrie, Kremlinul a difuzat imagini din satelitii sai, intr-o incercare de a dovedi ca Turcia - unul dintre rivalii Moscovei in Siria - ar ajuta Statul Islamic sa exporte petrol.

Putin acuza iar Turcia: A doborat avionul rusesc pentru a proteja traficul de petrol al Statului Islamic

E drept ca si Statele Unite au facut din spatiu parte a metodelor sale de razboi, de zeci de ani, folosind satelitii pentru ghidarea bombelor, pentru semnale si pentru a strange informatii. SUA inca sunt de departe liderul mondial in ce priveste spatiul, cu circa 400 de sateliti pe orbita Pamantului, inclusiv aproape 200 de modele militare.

Spre comparatie, Rusia, a doua tara din acest punct de vedere, are 89 de sateliti, inclusiv 50 care apartin de sau lucreaza pentru fortele armate.

De ce nu se poate deconecta Rusia de la Internet: Satelitii nu il asculta pe Putin

Tot drept este si ca Moscova a inceput sa-si reconstruiasca fortele orbitale ca urmare a unei perioade de declin de dupa Razboiul Rece. Si, daca este adevarat ce sustine Kremlinul, este adevarat si ca unii dintre cei mai noi si mai buni sateliti ai sai sunt acum implicati in razboi, deasupra Siriei.

Unul dintre acestia este cel numit Persona, care este un sistem strict militar si este considerat cel mai avansat satelit de recunoastere, in timp ce satelitul Resurs-P2 este o versiune usor mai sofisticata a Persona, pentru uz militar si civil, putand fi comandat pentru a fotografia obiecte individuale pe suprafata Pamantului. Cei doi sateliti, dotati cu camere de inalta rezolutie, sunt practic "sateliti spion".

Vladimir Putin: Teroristii de la Statul Islamic primesc fonduri din 40 de tari (Video)

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Rusia sateliti Siria, #Rusia atacuri Siria, #Rusia sateliti militari , #Rusia