Criza din Golf: SUA anunta triumfator ca "raul a fost lasat in urma noastra"

Miercuri, 14 Iunie 2017, ora 10:35
3918 citiri
Criza din Golf: SUA anunta triumfator ca "raul a fost lasat in urma noastra"
Foto: Facebook/Rex Tillerson

Criza dintre Qatar si vecinii sai de la Golful Persic a facut obiectul unei intalniri a mai multor oficiali americani de rang inalt, fiind facute progrese, a anuntat miercuri Departamentul de Stat de la Washington.

"As spune ca suntem optimisti si ca raul a fost lasat in urma noastra", a declarat presei purtatoarea de cuvant a diplomatiei americane, Heather Nauert, citata de AFP.

Anterior, secretarul de stat Rex Tillerson s-a intalnit cu omologul sau saudit, Adel al-Jubeir, al carui guvern acuza Qatarul ca sprijina grupari extremiste si a inchis granitele cu vecinul sau.

Rex Tillerson si secretarul Apararii, Jim Mattis, au avut numeroase discutii telefonice cu omologii lor de la Golful Persic pentru a incerca sa reduca tensiunile dintre Arabia Saudita si Qatar care gazduieste o importanta baza aeriana americana.

Heather Nauert a refuzat sa precizeze daca Washingtonul considera ca Doha este un sustinator al "terorismului" sau daca inchiderea de catre Riad a granitelor sale cu Qatarul si interdictia pentru avioanele acestei tari de a intra in spatiul aerian saudit reprezinta o "blocada".

"Sa avem in minte faptul ca toata lumea este de acord ori ca partile actioneaza pentru a incheia un acord vizand combaterea terorismului, si aici trebuie sa ne concentram toata atentia", a adaugat ea.

"Nu ne impiedicam in detalii pentru a sti cine a spus ceva despre cineva, si cand. Ne indreptam in directia buna. Sa ramanem concentrati asupra acestui lucru, pentru a putea continua sa luptam in razboiul impotriva Terorismului", a mai spus purtatoarea de cuvant.

Ministrul saudit de Externe, Adel al-Jubeir, care s-a exprimat marti alaturi de omologul sau american, Rex Tillerson, a subliniat ca izolarea Qatarului nu este o "blocada", in timp ce seful diplomatiei de la Washington s-a pronuntat saptamana trecuta pentru "relaxarea" blocadei impuse Qatarului.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#rezolvare criza Qatar vecini, #izolare Qatar SUA Trump, #izolare Qatar Trump finantare terorism , #Washington
Comentarii
Poza pilula
pilula
rank 5
au mai anuntat, tot triumfator, ca au rezolvat Irakul... parca Bush