Criza continua in Ucraina: UE aplica noi sanctiuni Rusiei - sunt vizati apropiatii lui Putin

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 15:18
4183 citiri
Criza continua in Ucraina: UE aplica noi sanctiuni Rusiei - sunt vizati apropiatii lui Putin

Uniunea Europeana a decis, joi, sa aplice noi sanctiuni economice impotriva Rusiei, pentru implicarea Moscovei in conflictul separatist din estul Ucrainei.

Potrivit diplomatilor europeni, citati de AFP, noile masuri vor restrictiona accesul firmelor si bancilor rusesti pe pietele de capital europene si vor limita exporturile unor produse high tech, relateaza ABC News.

UE a adoptat noi sanctiuni impotriva Rusiei, dar se mai gandeste cand le va si aplica

De asemenea, mai multi oficiali rusi vor primi interdictii de calatorie si vor avea conturile inghetate. Sanctiunile vor intra in vigoare incepand de vineri, dupa ce vor fi publicate in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Totusi, oficiali de la Bruxelles, care au dorit sa isi pastreze anonimatul, sustin ca sanctiunile vor fi reversibile daca situatia din estul instabil al Ucrainei se amelioreaza.

Armistitiu in Ucraina: Totusi, UE va impune noi sanctiuni economice Rusiei lui Putin

Masurile au fost discutate la un summit european ce a avut loc in urma cu doua saptamani, insa implementarea lor a fost amanata de doua ori de atunci, pentru a se vedea rezultatele armistitiului semnat intre Ucraina si Rusia.

La randul lor, Statele Unite au anuntat ca vor aplica, de asemenea, noi sanctiuni impotriva Moscovei, dar numai dupa ce UE va face acest pas. Mai multe voci sustin ca noile masuri vor viza inclusiv apropiati ai presedintelui rus Vladimir Putin.

Reincepe razboiul amenintarilor: Rusia avertizeaza UE ca va raspunde la sanctiuni

In acelasi timp, Rusia a avertizat ca va reactiona in cazul unor noi sanctiuni din partea UE. Ministerul rus de Externe ameninta UE ca va raspunde la noul val de sanctiuni si apreciaza ca masura europeana anuntata vineri, dupa ce la Minsk s-a convenit asupra unui armistitiu in Ucraina, demonstreaza ca Bruxelles-ul sustine razboiul inceput de Kiev.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#sanctiuni UE Rusia, #sanctiuni Rusia Putin, #sanctiuni Ucraina Rusia , #Rusia