Criminalul în serie Rodney Alcala a murit la 77 de ani din cauze naturale. Era condamnat pentru uciderea a 5 femei

Duminica, 25 Iulie 2021, ora 11:43 3750 citiri
Criminalul avea o condamnat la moarte ce nu a apucat să fie aplicată FOTO captura video YouTube

Rodney Alcala, în vârstă de 77 de ani, a murit la un spital din apropierea închisorii de stat din California, Corcoran, în primele ore ale zilei de sâmbătă.

Alcala, care era cunoscut sub numele de „Dating Game Killer” după ce a participat la o emisiune TV din SUA, a fost condamnat în 2010.

Pe lângă uciderile din California, el a pledat vinovat și pentru asasinarea altor două femei din New York.

Alcala a primit pentru prima dată pedeapsa cu moartea în 1980 pentru răpirea și asasinarea lui Robin Samsoe, în vârstă de 12 ani.

Cu toate acestea, sentința sa a fost anulată de Curtea Supremă din California și i s-a facut un nou proces.

Ulterior a primit aceeași pedeapsă în cel de-al doilea proces, dar aceasta a fost din nou anulată în 2003.

În anii care au urmat, anchetatorii au descoperit dovezi criminalistice care leagă Alcala de celelalte crime din California.

La procesul din 2010, el a fost găsit vinovat de uciderea lui Samsoe, precum și a altor patru femei cu vârste cuprinse între 18 și 32 de ani în anii 1977 - 1979.

În septembrie 1978, Alcala a participat la The Dating Game, o emisiune TV americană în care o femeie singură a chestionat trei bărbați singuri, pentru a selecta unul pe baza răspunsurilor lor.

Alcala a fost selectat la sfârșitul spectacolului, dar femeia a spus mai târziu că a decis să nu se întâlnească cu el după o conversație în culise, descriindu-l ca fiind „înfiorător”.

În 2012, Alcala a fost extrădat la New York după ce a fost acuzat de două crime suplimentare din 1971 și 1977. El a pledat vinovat și a fost condamnat la 25 de ani.

Oficialii închisorii de stat din California au declarat sâmbătă că Alcala este suspectat de a fi implicat într-o serie de crime suplimentare.

Nu s-au dat alte detalii despre moartea sa.

În prezent, în California există aproximativ 700 de deținuți, însă guvernatorul Gavin Newsom a dispus un moratoriu asupra execuțiilor, relateaza BBC.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News