Coronavirus: Agentia europeana specializata manifesta o ''mare ingrijorare'' fata de evolutia epidemiei in 7 state UE, inclusiv Romania

Joi, 24 Septembrie 2020, ora 15:33 2661 citiri
FOTO: Pixabay

Sapte state membre ale Uniunii Europene, respectiv Bulgaria, Croatia, Malta, Republica Ceha, Romania, Spania si Ungaria, inregistreaza o evolutie a epidemiei de COVID-19 care provoaca o "mare ingrijorare" si riscuri crescute de mortalitate, a avertizat joi Centrul European pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (ECDC), potrivit AFP.

Conform ultimului raport de evaluare a riscurilor intocmit de aceasta agentie insarcinata cu monitorizarea epidemiilor, acest grup de sapte tari au "un procent mai ridicat de cazuri grave sau de spitalizari", cu o crestere a mortalitatii "deja observata" sau "care ar putea surveni curand".

Autoritatile au raportat joi, 24 septembrie 2020, un numar de 1.639 de cazuri noi de infectii si 41 de decese. In sectiile de Terapie Intensiva sunt internati 506 de pacienti. Au fost facute 24.278 de teste noi. Rata de infectare este de 6,7%.

De la inceputul pandemiei, in Romania au fost confirmate 118.054 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID - 19).

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News