Coreea de Sud: Pozitia noastra e ferma. Kim Jong Un traieste bine sanatos, intr-o statiune de pe litoral

Luni, 27 Aprilie 2020, ora 07:09
10301 citiri
Coreea de Sud: Pozitia noastra e ferma. Kim Jong Un traieste bine sanatos, intr-o statiune de pe litoral
Foto: Arhiva Pixabay

Liderul nord-coreean Kim Jong Un traieste si este bine sanatos, a declarat consilierul pentru securitate nationala al presedintelui sud-coreean Moon Jae-In, pentru a contracara zvonurile despre problemele de sanatate cu care s-ar confrunta liderul de la Phenian.

"Pozitia guvernului nostru este ferma", a afirmat consilierul Moon Chung-In pentru postul de televiziune american CNN: "Kim Jong Un traieste si are o stare buna de sanatate."

Consilierul a adaugat ca liderul nord-coreean se afla din 13 aprilie intr-un sejur la Wonsan, o statiune de pe litoralul estic al Coreei de Nord, transmite AFP.

"Nicio actiune suspecta nu a fost detectata pana in prezent", a asigurat oficialul sud-coreean.

Zvonurile despre o stare precara de sanatate a liderului Kim Jong Un s-au inmultit dupa ce absenta sa de la celebrarile publice din 15 aprilie a fost remarcata. Aceasta zi marcheaza cea mai importanta sarbatoare din calendarul politic nord-coreean, deoarece este ziua in care intreaga tara celebreaza nasterea fondatorului Kim Ir Sen, bunicul actualului lider.

Kim nu a mai aparut in public dupa sedinta biroului politic al partidului unic din 11 aprilie si dupa turneul in care a inspectat o baza aeriana, actiune despre care presa nord-coreeana a informat pe 12 aprilie.

Daily NK, un site de stiri gestionat, in principal, de refugiati nord-coreeni, anuntase ca liderul Kim Jong Una fost operat in aprilie pentru probleme cardiovasculare si, in prezent, este in convalescenta intr-o vila din provincia Pyongan de Nord.

Citand o sursa nord-coreeana neidentificata, Daily NK a sustinut ca liderul nord-coreean in varsta de 36 de ani a fost operat de urgenta din cauza problemelor legate de "fumat excesiv, obezitate si oboseala".

Autoritatile sud-coreene au incercat sa tempereze astfel de zvonuri."Nu avem nimic pentru a confirma" aceste speculatii si "pana acum nu a fost detectata nicio actiune speciala in Coreea de Nord", potrivit unui comunicat al administratiei prezidentiale de la Seul de saptamana trecuta.

CNN, citand un oficial american, a informat ca Washingtonul "studiaza informatii" conform carora Kim Jong Un este "in pericol grav dupa o operatie chirurgicala".

Joia trecuta, presedintele american Donald Trump a declarat ca informatiile despre o posibila deteriorare a starii de sanatate a liderului nord-coreean sunt "eronate".

Luni, ziarul oficial Rodong Sinmun a informat ca Kim Jong Un a trimis un mesaj de multumire muncitorilor care lucreaza la Wonsan Kalma, un proiect turistic gigantic de pe coasta de est a tarii.

Vezi si alte articole pe acest subiect:

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Coreea Nord Kim traieste , #Coreea de Nord