Dezvăluiri terifiante ale unui fost ofițer de top al serviciilor secrete nord-coreene ce a defectat în Sud

Luni, 11 Octombrie 2021, ora 22:20
6522 citiri
Dezvăluiri terifiante ale unui fost ofițer de top al serviciilor secrete nord-coreene ce a defectat în Sud
Kim Kuk Song, 30 de ani la vârful spionajului nord-coreean

Kim Kuk Song, ce a lucrat 30 de ani la vârful spionajului nord-coreean, povestește pentru BBC, că a trimis asasini pentru a-i ucide pe critici și chiar a construit un laborator ilegal de droguri pentru a ajuta la strângerea de fonduri „revoluționare”. Conducere nord-coreeană este disperată să câștige bani prin orice mijloace posibile, de la tranzacții cu droguri până la vânzarea de arme în Orientul Mijlociu și Africa.

Kim Kuk-Song, care a defectat în 2014 în Coreea de Sud, susţine că reţelele de spionaj şi cibernetice din Coreea de Nord pot ajunge în întreaga lume.

Potrivit acestuia, terorismul este un „instrument politic” pentru regimul de la Phenian. El dă ca exemplu operaţiunea de asasinare a lui Hwang Jang-yop, fost preşedinte al Adunării Supreme a Poporului şi inspirator al doctrinei Juche, care stă la bazele regimului de la Phenian.

Hwang Jang-yop s-a dus într-o vizită în China în 1997 dar nu s-a mai întors în Coreea de Nord, refugiindu-se la Seul, în Coreea de Sud. Coreea de Nord a recurs adesea la terorism pentru a controla disidenţa şi stârni teamă în rândul vecinilor săi. Probabil cel mai notoriu act de terorism internațional al Coreei de Nord a avut loc în noiembrie 1987 după ce doi spioni ai Phenianului au primit o misiune specială de a perturba Olimpiada de la Seul ce urma să aibă loc în anul următor. Aceștia au primit sarcina de a arunca în aer un avion al Korean Air, cea mai mare companie aeriană din Coreea de Sud, folosind o bombă de mici dimensiuni pe care să o lase în urma lor în compartimentul pentru bagaje din cabina aeronavei.

Atacul a reușit, provocând moartea tuturor celor 115 oameni aflați la bordul avionului, 104 pasageri și 11 membri ai echipajului.

În ultimii ani Coreea de Nord a folosit tot mai mult terorismul ca instrument de a controla disidența și stârni teamă în rândul vecinilor săi.

În martie 2010 regimul comunist a scufundat o navă a Coreei de Sud, provocând moartea a 46 de persoane. Șase luni mai târziu Phenianul a ucis doi soldați și doi civili în urma bombardării insulei sud-coreene Yeongpyoeong.

Însă probabil cel mai notoriu asasinat comandat de Coreea de Nord a fost cel al lui Kim Jong-nam, fratele vitreg al actualului lider suprem Kim Jong-un. Jong-nam a murit în 2017 după ce două femei i-au aplicat o substanță chimică extrem de toxică pe față în timp ce acesta se afla în aeroportul din Kuala Lumpur.

Spionul de la Casa Albastră

Kim Kuk-song spune că una dintre responsabilităţile sale în Nord a fost dezvoltarea unei strategii pentru a „subordona politic” Sudul. Pentru a-şi atinge scopul, a înfiinţat o reţea de „ochi şi urechi pe teren”, iar unul dintre agenţi a ajuns până în interiorul Casei Albastre, preşedinţia sud-coreeană.

Kim Kuk-song nu dezvăluie numele agentului, dar spune că acesta a fost infiltrat la începutul anilor ’90 şi a activat timp de cinci-şase ani în Biroul Prezidenţial de la Seul înainte de a se întoarce „în siguranţă” la Phenian.

Șeful spionilor ruși, în vizită la Phenian pentru discuții despre cooperare împotriva ”comploturilor tot mai numeroase ale forţelor ostile”
Șeful spionilor ruși, în vizită la Phenian pentru discuții despre cooperare împotriva ”comploturilor tot mai numeroase ale forţelor ostile”
Şeful Serviciului rus de Informaţii Externe (SVR), Serghei Narîşkin, a vizitat Phenianul la începutul acestei săptămâni pentru a discuta despre cooperarea în domeniul securităţii, a...
Fotbalist de națională eliberat din închisoare după zece luni
Fotbalist de națională eliberat din închisoare după zece luni
Mijlocaşul sud-coreean Son Jun-ho, care a participat la ultima Cupă Mondială şi era reţinut într-o închisoare în nord-estul Chinei, fiind suspectat de corupţie, a fost eliberat şi a...
#Coreea de Nord, #Kim Jong Un, #defector, #kim kuk song, #Coreea de Sud, #spionaj, #dezertor , #Coreea de Nord