Coreea de Nord ameninta ca va transforma America in cenusa. Momentul cand a reaparut sotia lui Kim Jong Un

Miercuri, 12 Iulie 2017, ora 20:4623183 citiri
Coreea de Nord ameninta ca va transforma America in cenusa. Momentul cand a reaparut sotia lui Kim Jong Un
Foto: Arhiva Hepta.ro

Coreea de Nord sustine ca are capacitatea de a transforma America intr-o gramada de cenusa.

Ziarul guvernului de la Phenian, Minju Choson, noteaza ca o confruntare militara cu Coreea de Nord va duce America la autodistrugere, conform TASS.

Ziarul precizeaza ca dupa preluarea puterii de catre Administratia Trump s-a terminat perioada de "rabdare strategica" cu Coreea de Nord si ca Washingtonul a lansat o campanie internationala cu scopul de a intensifica presiunea pusa asupra Phenianului cu privire la rachetele si testele sale nucleare.

Ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, a declarat saptamana trecuta ca America e pregatita sa isi foloseasca intreaga capacitate pentru a se apara. Diplomatul nu a exclus ca SUA sa utilizeze forta militara, daca e necesar. Intre SUA si Coreea de Nord nu exista relatii diplomatice, interesele Washingtonului la Phenian fiind reprezentante de Ambasada Suediei.

Conflictul armat din Peninsula Coreeana din 1950-1953 s-a incheiat prin semnarea unui acord de armistitiu. Deci in termeni formali Statele Unite si Coreea de Nord sunt in razboi, noteaza TASS.

Pe de alta parte, Kim Jong Un a sarbatorit testarea cu succes a rachetei balistice intercontinentale. La petrecere a fost vazuta si sotia sa, Ri Sol-ju, care apare rareori in public, arata Huffington Post.

Atat de rar este vazuta tanara, incat au aparut speculatii referitoare la ceea ce i s-a intamplat. Presa spunea ca e posibil sa fie gravida sau ca ar avea probleme in casnicie cu liderul nord-coreean.