Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
International > Turcia
A   A   A

Parisul, Londra si Berlinul condamna ofensiva impotriva kurzilor. Turcii spun ca marile puteri au fost anuntate

Parisul, Londra si Berlinul condamna ofensiva impotriva kurzilor. Turcii spun ca marile puteri au fost anuntate
Foto: Hepta.ro
Turcia afirma ca a informat Statele Unite ale Americii, Rusia si aliatii sai europeni in legatura cu operatiunea lansata miercuri in nordul Siriei impotriva militiilor kurde.

Ministerul turc al Apararii a precizat ca au fost informate de asemenea Germania, Marea Britanie, Franta si Italia, precum si NATO si ONU.

Operatiunea turca din Siria a fost anuntata oficial de presedintele Recep Tayyip Erdogan doua ore si jumatate mai tarziu.

In replica, Franta, Regatul Unit si Germania au cerut convocarea Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre ofensiva turca in nordul Siriei, a anuntat ministrul francez al afacerilor europene Amelie de Montchalin, potrivit Reuters.

Intr-o audiere in comisia pentru afaceri externe a parlamentului francez, Amelie de Montchalin a spus ca cele trei tari definitiveaza o declaratie comuna pentru a "condamna ferm" ofensiva lansata de Turcia.
O declaratie separata, din partea Uniunii Europene, nu a fost deocamdata convenita din cauza ca unele tari membre ezita sa se pronunte.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anuntat miercuri, pe Twitter, ca armata tarii sale a lansat o ofensiva in nordul Siriei.

Erdogan a denumit operatiunea "Izvorul Pacii" si a afirmat ca tintele acesteia sunt gruparea jihadista Statul Islamic si militiile kurde YPG (Unitatile de protectie a poporului), sustinute de Occident, dar pe care Ankara le considera organizatie terorista.

Turcia dispune de a doua armata ca marime din Alianta nord-atlantica.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, avea prevazuta pentru vineri o vizita la Istanbul.
Facebook ShareTweet
 Miercuri, 09 Octombrie 2019, ora 19:00

 Articol citit de 2886 ori

Citeste si: