Ce au discutat cetățenii UE în noul panel al Conferinței privind viitorul Europei: libertatea presei, salariu minim garantat, federalizare

Duminica, 14 Noiembrie 2021, ora 22:34
3896 citiri
Ce au discutat cetățenii UE în noul panel al Conferinței privind viitorul Europei: libertatea presei, salariu minim garantat, federalizare
Cetățenii UE cred că valorile fundamentale treb uie respectate de toate statele blocului comunitar FOTO pixabay.com

Grupul de dezbatere „Democrația europeană, valori și drepturi, statul de drept, securitate” a discutat în weekendul 12-14 noiembrie despre democrație, libertatea mass-mediei și dezinformarea, precum și despre securitatea la nivel european.

Grupul de dezbatere a abordat, de asemenea, aspecte legate de drepturile și valorile fundamentale, statul de drept și combaterea tuturor formelor de discriminare.

Statul de drept ne permite să garantăm drepturile și valorile fundamentale și să asigurăm un mediu de afaceri favorabil investițiilor. Este una dintre valorile fundamentale care stă la baza Uniunii Europene, sunt de părere cetățenii UE. Aceștia cred că valorile europene ar trebui transpuse la nivelul tuturor statelor membre.

Un subiect intens dezbătut de cetățenii UE în noul panel a fost cel al libertății presei și al dezinformării, inclusiv în contextul actual al pandemiei de coronavirus. S-a adus în discuție și faptul că daca presa este finanțată de partide politice nu va putea fi niciodată imparțială. Astfel, cetățenii UE propun lansarea mai multor canale oficiale pentru combaterea dezinformării și a fake news. De asemenea, aceștia consideră că oamenii trebuie instruiți și educați constant în acest sens.

Un alt subiect abordat în acest panel a fost dacă UE ar trebui să devină o federație sau să fie o uniune de state independente. Cetățenii argumentează că federalizarea ar putea aduce mai multe avantaje, printre care un sistem fiscal comun și armată comună.

În ceea ce privește securitatea economică și financiară, cetățenii UE propun introducerea unui venit minim garantat pentru a proteja demnitatea umană. De asemenea, politicile din domeniul muncii ar trebui echivalate la nivelul întregului bloc comunitar.

Cât privește discriminarea, UE trebuie să protejeze în mod activ drepturile omului, drepturile victimelor și ale copiilor și să combată rasismul și discriminarea religioasă.

Cetățenii propun și crearea unui mecanism care să pună la dispoziția tuturor cetățenilor, în timp real, date obiective și imparțiale (nepolitizate) privind aspecte relevante legate de

siguranță și criminalitate. De asemenea, europenii vor mai multă educație cu privire la UE, care să fie subiect obligatoriu în școlile primare și în licee, la fel ca educația civică în toate statele membre.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

„Un tigru de hârtie”. Cum ocolesc lobbiștii mecanismul european de transparență
„Un tigru de hârtie”. Cum ocolesc lobbiștii mecanismul european de transparență
Registrul european de transparență pentru activități de lobby are lacune, arată un raport publicat miercuri, 17 aprilie, de Curtea de Conturi Europeană. Mecanismul, care ajută la informarea...
Tinerii britanici pierd șansa de a circula liber în UE. Premierul respinge un acord post-Brexit
Tinerii britanici pierd șansa de a circula liber în UE. Premierul respinge un acord post-Brexit
Premierul britanic Rishi Sunak a respins o ofertă a UE de a ajunge la un acord post-Brexit pentru a le permite tinerilor britanici să trăiască, să studieze sau să lucreze în blocul european...
#Uniunea Europeana, #Europa, #Parlamentul European, #Comisia Europeana, #consiliul european , #Viitorul Europei