Conferința privind viitorul Europei. Participanții, preocupați de libertatea presei, accesul la Internet și migrație

Sambata, 27 Noiembrie 2021, ora 11:36
2828 citiri
Conferința privind viitorul Europei. Participanții, preocupați de libertatea presei, accesul la Internet și migrație
O nouă serie de discuții privind viitorul Europei

O treime dintre participanții la Conferința privind viitorul Europei au spus că au citit în presa națională despre acest eveniment, iar 30 la sută dintre ei că au mai luat parte la un asemenea gen de reuniuni.

Istvan din Ungaria a deplâns faptul că presa maghiară, în mare parte subordonată partidului la guvernare, FIDESZ, nu a scris mai nimic despre această Conferință, și că au fost doar câteva canale independente care au fost interesate de eveniment. Istvan spune că în Ungaria este nevoie ca cetățenii să fie informați cu privire la astfel de inițiative. Claudia, din Croatia, a spus și ea că presa croată nu a informat despre această Conferintă.

Organizatorii au precizat că sunt aproximativ 100 de jurnaliști care urmăresc acest eveniment și că pe parcurs tot mai mulți s-au alăturat. Și Francisco din Italia s-a plâns că presa din peninsulă nu reflectă ce se discută la aceste dezbateri ale cetăâenilor europeni despre viitorul Europei, regretând că mass-media italiană nu este interesată. Ivo din Polonia și-a exprimat îngrijorarea că democrația este amenintată în țara sa, dar și în multe alte locuri din UE, iar mass-media poloneză este în mare parte controlată de guvern, iar executivul de la Varșovia dă vina pentru tot ce e rău în țară pe UE. Ivo speră că Polonia nu va părăsi piața comună, și UE va continua să-i susțină.

Accesul la Internet

O altă problemă ridicată de cetățenii europeni a fost aceea a accesului la Internet care nu este la fel de facil peste tot în Europa și există teritorii care nu sunt acoperite și din această cauză se crează inegalități între cetățeni. Grupul care a identificat acest dezavantaj a aratat că UE poate să se ocupe pentru a oferi tuturor acces la Internet.

Migrația și exodul creierelor

Vasiliki din Grecia a precizat că la ea în țară sunt câteva mijloace mass-media care au relatat despre Conferintă și că este foarte interesată de subiectul migrației pentru că Grecia se confruntă cu acest fenomen, este în primele linii ale acestui nou flagel. De altfel, problema migrației a fost amplu dezbătută, cetățenii Europei fiind foarte preocupați de noul val de migranți de la porțile UE.

Cristian din Italia a spus că europenii trebuie să găsească soluții inovatoare pentru acest fenomen, iar reprezentanții din statele mai nou venite în UE s-au plâns de exodul creierelor de la ei din țară. Participanții au mai sugerat ca migrația să fie mai bine reglementată și că UE ar trebui să se gândească la crearea unor rute de migrație legală, la proceduri de azil accesibile, care să se poată fi accesate de cei în primejdie din tările de origine și nu când ajung într-un stat membru. În plus, ar trebui să fie descoperite și tratate cauzele migrației pentru a se putea lua din timp măsuri de prevenire.

De la începutul acestor dezbateri privind viitorul Europei participanții au sugerat peste 10.000 de idei și peste 17.000 de comentarii. Până acum s-a putut constata că europenii își dorec o politică externă europeană comună în conformitate cu valorile UE, care să respecte drepturile și libertățile oamenilor și statul de drept, o apărare europeană comună, și strategii pentru relațiile UE cu alte state și în special cu cele din Africa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gmail le permite utilizatorilor să gestioneze mai bine mail-urile primite
Gmail le permite utilizatorilor să gestioneze mai bine mail-urile primite
Google introduce o nouă funcționalitate în aplicația Gmail pentru a ajuta utilizatorii să gestioneze mai eficient abonamentele la newslettere. Într-un efort de a simplifica organizarea...
Google a lansat o versiune premium pentru browser-ul Chrome. Cu ce funcții extra vine
Google a lansat o versiune premium pentru browser-ul Chrome. Cu ce funcții extra vine
Google a lansat o nouă versiune premium a browserului său, Chrome Enterprise Premium, destinată clienților business care doresc o securitate îmbunătățită și funcții avansate de navigare....
#confetinta privind viitorul europei, #Parlamentul Europei, #cetateni europeni, #migratie, #Internet, #stat de drept , #Viitorul Europei