Comunismul din Uniunea Sovietica, al epocii Stalin (Galerie foto)

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 09:03
8919 citiri
Comunismul din Uniunea Sovietica, al epocii Stalin (Galerie foto)
Foto: Daily Mail

Imagini revelatoare scot in evidenta comunismul si viata din Uniunea Sovietica, din ultimul an al epocii lui Iosif Stalin.

Fotografiile color au fost publicate de catre revista Uniunea Sovietica, ce a fost distribuita si in Europa si America, cu scopul de a genera simpatie pentru idealurile tarii comuniste.

In paginile revistei sunt prezentate unele dintre cele mai importante exemple ale propagandei sovietice de la inceputul secolului al XX-lea, potrivit Daily Mail.

Revista Uniunea Sovietica a fost publicata in mai multe limbi, printre care rusa, franceza, engleza, germana si spaniola. Ea a informat publicul din strainatate despre super-constructiile care s-au realizat in URSS, infatisand aparitia unei mari puteri industriale.

Scopul auto-proclamat al revistei a fost acela de "a reflecta in fotografii scopul si varietatea lucrarilor de constructii ridicate in URSS".

Concentrandu-se pe o singura tema sau initiativa, artistii fotografi au incercat sa prezinte in mod eficient eforturile eroice ale poporului sovietic, in indeplinirea obiectivelor stabilite de catre Iosif Stalin.

Acesta dorea trasnformarea tarii dintr-o societate cu posibilitati tehnologice reduse, intr-o lume dezvoltata, puternica si productiva. Realitatea din spatele Cortinei de Fier a reprezentat o lume departe de imaginea aratata de Stalin.

Stalin a fost responsabil pentru moartea a 20 de milioane de oameni din Uniunea Sovietica. Acestia si-au pierdut viata datorita epurarilor efectuate, infometarii sau inchiderii in lagarele de munca fortata.

Canalul Volga-Don este ilustrat pe coperta revistei Uniunea Sovietica din septembrie 1952.

Imaginea arata o scena surprinsa in timpul colectivizarii agriculturii din Uniunea Sovietica.

Fotografia infatiseaza o piata plina cu produse alimentare, din ultimul an al vietii lui Stalin.

O mare realizare a epocii lui Stalin a fost construirea statiei de metrou Komsomolskaya din Moscova, reliefata de o imagine din februarie 1952.

Fotografia arata cercetatori rusi aflati intr-un laborator chimic, in anul 1952.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#imagini epoca comunista Stalin, #fotografii revista Uniunea Sovietica, #imagini comunism Uniunea Sovietica, #dictator URSS Iosif Stalin , #Rusia