Scolile din Anglia se redeschid din 8 martie. Mai multe restrictii ar urma sa fie ridicate

Luni, 22 Februarie 2021, ora 12:14
5798 citiri
Scolile din Anglia se redeschid din 8 martie. Mai multe restrictii ar urma sa fie ridicate
Scolile din Anglia se deschid din 8 martie FOTO Pixabay

Scolile din Anglia vor fi redeschise pe 8 martie, iar persoanele care provin din doua familii diferite si grupurile alcatuite din cel mult sase persoane vor putea sa se intalneasca din nou in aer liber incepand din 29 martie, pe masura ce restrictiile anti-COVID-19 sunt relaxate in aceasta unitate teritoriala a Marii Britanii, a anuntat luni coordonatorul britanic al campaniei de vaccinare, Nadhim Zahawi, citat de Reuters.

"Parerea noastra este aceea ca va fi o redeschidere graduala a intregii Anglii, nu una pe regiuni", a declarat oficialul britanic pentru postul radiofonic LBC Radio.

"Mai intai copiii, apoi prioritatea o reprezinta scolile, unde doua persoane vor putea sa se intalneasca in exterior si chiar sa bea o cafea impreuna, iar toate aceste lucruri vor deveni posibile pe 8 martie. Apoi, pe 29 martie, doua familii sau grupuri de cel mult sase persoane vor putea sa se intalneasca si sporturile in aer liber vor putea fi din nou permise", a mai spus Nadhim Zahawi.

Potrivit aceluiasi oficial britanic, datele medicale actuale arata faptul ca vaccinurile s-au dovedit eficiente in reducerea transmiterii maladiei COVID-19.

"E suficient sa va spun ca datele arata bine", a declarat Nadhim Zahawi pentru postul de televiziune Sky News, atunci cand a fost intrebat de reporteri daca vaccinurile sunt eficiente in reducerea numarului de infectari cu noul coronavirus si a numarului de spitalizari asociate maladiei COVID-19.

"Nu ne-am fi aflat aici acum, in aceasta dimineata, sa va spunem ca vom redeschide scolile pe 8 martie si... intrucat vacanta scolara incepe pe 29 martie, vom permite regula ca doua familii si grupuri de sase persoane sa poata sa se intalneasca in exterior... Nu v-am anunta aceste lucruri daca nu am fi increzatori ca programul de vaccinare incepe cu adevarat sa isi arate roadele", a mai spus oficialul britanic.

Mai puteti citi:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Schimbare istorică în regulamentul fotbalului englez
Schimbare istorică în regulamentul fotbalului englez
Federaţia Engleză de Fotbal a anunţat că din sezonul viitor se renunţă la reluarea meciurilor în caz de egalitate la finalul timpului regulamentar, începând din primul tur al Cupei...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#scoli, #anglia, #martie, #elevi, #Covid 19 , #stiri internationale