Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Fostul presedinte al SUA, Donald Trump, se intoarce in lumina reflectoarelor. Este asteptat sa aiba un discurs la un eveniment al conservatorilor americani

Duminica, 21 Februarie 2021, ora 07:38
3040 citiri
Fostul presedinte al SUA, Donald Trump, se intoarce in lumina reflectoarelor. Este asteptat sa aiba un discurs la un eveniment al conservatorilor americani
Fostul presedinte al SUA, Donald Trump FOTO Twitter

Fostul presedinte Donald Trump va incerca sa revina in lumina reflectoarelor pe scena politica americana intr-un discurs la o intalnire importanta a conservatorilor, a declarat o sursa familiarizata cu planurile liderului republican, transmite duminica Reuters.

Pe 28 februarie, Donald Trump intentioneaza sa vorbeasca la Conferinta actiunii politice conservatoare (CPAC) din Orlando, Florida, a declarat sursa pentru Reuters, sub conditia anonimatului.

"Va vorbi despre viitorul Partidului Republican si al miscarii conservatoare. De asemenea, ma astept ca cel de-al 45 presedinte sa confrunte politicile dezastruoase privind amnistia si (gestionarea) granitei ale presedintelui (Joe) Biden", a spus sursa.

Dupa doua luni in care a sustinut, in mod fals, ca pierderea alegerilor a fost rezultatul unei fraude pe scara larga, Donald Trump a fost achitat intr-un proces de punere sub acuzare care a avut loc in Senat dupa ce liderul republican parasise Casa Alba.

Donald Trump si-a exprimat mania fata de cei 17 republicani din Camera Reprezentantilor si Senat care au votat pentru acuzarea sau condamnarea sa, iar marti si-a indreptat tirul retoricii acuzatoare catre liderul republican din Senat, Mitch McConnell, decanul de varsta al congresmenilor republicani.

Pierderea atat a functiei de presedinte al SUA, cat si a controlului in Senat, a starnit ingrijorare in tabara republicana care acum planifica cum sa recastige controlul in Congres in 2022.

Trump si McConnell au luat-o pe drumuri diferite in saptamanile ce au urmat alegerilor prezidentiale din noiembrie, dupa ce fostul presedinte s-a suparat pentru ca republicanul din Kentucky a recunoscut victoria in alegeri a democratului Joe Biden la mijlocul lunii decembrie. De la acel moment, cei doi nu si-au mai vorbit, a declarat saptamana aceasta un fost oficial de la Casa Alba.

Neintelegerile dintre Trump si McConnell s-a adancit atunci cand acesta din urma a declarat, dupa achitarea in Senat a fostului presedinte, ca Trump este "practic si moral responsabil" pentru asediul asupra cladirii Capitoliului.

La CPAC urmeaza sa ia cuvantul si o serie de lideri republicani considerati a fi posibili candidati la nominalizarea din partea partidului pentru participarea la scrutinul prezidential din 2024, printre acestia numarandu-se fostul secretarul de stat Mike Pompeo si Kristi Noem, guvernatorul statului Dakota de Sud.

Doua figuri republicane de marca din administratia Trump care nu se afla pe lista vorbitorilor CPAC sunt fosta ambasadoare la ONU Nikki Haley si fostul vicepresedinte Mike Pence.

Conform unei alte surse citate de Reuters, Donald Trump a respins recent o solicitare de intalnire din partea lui Haley, dupa ce aceasta l-a criticat intr-un articol aparut in Politico.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Proces istoric în SUA. Va fi suficient un munte de dovezi pentru a-l condamna pe Trump?
Proces istoric în SUA. Va fi suficient un munte de dovezi pentru a-l condamna pe Trump?
Luni, 22 aprilie, vor avea loc declarații de deschidere în procesul Statul New York vs. Donald J. Trump. Dosarul acuzării pare puternic, dar o condamnare este departe de a fi asigurată, scrie...
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
Putin și-a propus să câștige Donbasul înainte de a se ”ocupa” de alegerile din SUA. Lupte dure la Oceretine și Ceasiv Iar
În sectorul Avdiivka, în doar patru zile, rușii au înaintat un km până la Oceretine și au pătruns în sat, punând stăpânire pe împrejurimile sudice. Constatând acest fapt, jurnalistul...
#Donald Trump, #SUA, #discurs, #America, #Partidul Republican , #stiri internationale