Ziare.com
Actual Politic Business Sport Life 
< Inapoi la stire
A   A   A
China: Parlamentul a aprobat legea care poate aduce schimbari radicale ale modului de viata din Hong Kong
Marti, 30 Iunie 2020, ora 08:02
Parlamentul Chinei a adoptat marti legea privind securitatea nationala in Hong Kong, creand astfel premisele celei mai radicale schimbari ale modului de viata in fosta colonie britanica dupa...
30.06.2020, 22:27 -KPK1 :Hong Kong.
Timp de 99(?) ani cat H K a fost colonie britanica,au avut un fel de "constitutie" dictata de la Londra,si care "constitutie" nu prevedea de ex. alegeri universale si secrete.
Motivul?.Populatia H K nu era "matura politic" si trebuia CONDUSA de "Maturi".
Ultimul guvernator britanic Chris (Christofer) Patten,a decis asa deodata,dupa 99 ani,ca H K - ezii se maturizasera instantaneu si a vrut sa le faca in dar alegeri universale.China s-a opus deoarece la negocieri se hotarase ca legislatia de atunci sa se mentina pentru inca 50 ani si sistemul economic deasemenea.Asta tocmai ca,Chinezii sa nu-si impuna legea lor,care nu le placea la englezi.
2002-2003 am lucrat in SEZ (Special Economic Zone) Guangzhou si am fost si in H K de cateva ori.
Nivel de trai?.Cel putin ia SEZ Guangzhou este mai ridicat decat in H K.Multi localnici din H K lucreaza sau au businessuri in Shenzen (oras ultramodern) si in Guangzhou.Multi din H K rezida acum in Shenzen.Exemplu:un asa zis apartament in H K (doua "custi" si o bucatarie si baie in care nu incape decat cate o persoana) era de 3 ori mai scump decat un apartament modern si confortabil in Shenzen.
La colegiul unde am lucrat veneau sa studieze tineri din H K sa se adapteze la sistemul "continental".Si era si mult mai ieftin.Apropo,colegiul (6.000 studenti) era proprietatea famoliei Dr.Henry Ho,una din marile familii din H K.
Cine blameaza?.Nostalgicii care au pierdut H K.
30.06.2020, 09:31 -info :Problema e foarte grea si delicata
Populatia din China continentala distrusa de comunism tanjeste dupa libertatea si salariile capitaliste din Hong Kong. Pe de alta parte, populatia din Hong Kong care traieste la un alt nivel doreste sa mentina regulile democratiei adevarate mostenite din timpul Imperiului Britanic. Hong Kong a devenit o aschie in ochi pentru regimul socialist-comunist de la Beijijg.
Regulile impuse de regimul de la Beijing va crea practic o egalizare la nivelul scazut din partea continentala. Economia Chinei a explodat dupa 1990 cand China s-a hotarat, din punct de vedere economic, sa accepte proprietea privata (limitata, desigur), capitalurile private si investitiile occidentale (capitaliste). Dar, in ciuda resurselor si a economiei infloritoare, populatia Chinei este, in marea ei majoritate, tot saraca. China a depasit PIB-ul Statelor Unite si a principalelor state capitaliste dezvoltate si civilizate. Dar care este nivelul de trai in statele capitaliste dezvoltate (inclusiv Japonia si Coreea de Sud) si cum traieste marea majoritate a populatiei din China? Se pare ca nu este suficient sa detii resurse naturale insemnate si sa ai niste realizari economice (ca si in cazul Rusiei). Mai trebuie ceva... Posibilitatea si libertatea oamenilor (a cator mai multi oameni) de a desfasura activitati economice libere, private, individual sau ca asociati. Asta lipseste inca in statele foste comuniste si mai ales in cele cu un comunism de tip sovietic care a distrus complet proprietatea privata si intiativele libere, private, ale oamenilor. Vorbim in special de Romania, Bulgaria, si toate statele foste comuniste spre est (poate cu exceptia tarilor baltice). Populatiile din aceste tari, in majoritatea lor, depind in mare masura de pomenile de partid si de stat impartite cu lingurita.
Sper ca Taiwan-ul sa nu ajunga niciodata intre granitele Chinei continentale si sa ramana independent, adevarata China libera. China continentala ar trebui sa importe sistemul din Hong Kong si Taiwan, nu invers.
30.06.2020, 11:37 -Gurgui017 :info esti un trist DEZINformator: ca sa sustii ca chinezii
tanjesc dupa libertate, fara a observa miile de chinezi doar din tara asta, fara a observa coloanele fara de sfarsit ale turistilor (dinaine de pandemie) ce asaltau la propriu capitalele europene, lasand fara marfa marile lor magazine, presupune ca ori esti orb ori esti platit sa arunci cu zoaie !
Titlul articlului este o mare minciuna, caci legea respectiva nu se adreseaza doar HK si este o lege a statului chinez, lege ce copiaza legi in US si din UE, privitoare la securitatea statelor respective !
Acum "comunistii" copiatori ai legislatiei occidentale privitoare la securitatea statului lor, sunt rai, dara capitalistii de la care au copiat legea asta sunt buni mai jnfo ???
Un lucur este evident: de la marea revolutie a lui Mao ce a asigurat fiecarui chinez un bol de orez, la sutele de mii de studenti chinezi trimisi de statul chinez sa studieze in US, sau la corhotele nesfarsite de turisti chinezi, este totusi o mare transformare !
Inchei mai info intrebadu-te de ce mii de tineri superpregatiti in RO au ales sa plece si sa munceasca in statul asta atat de sclavagist in loc sa ramana si sa ridice RO la noi culmi de civilizatie si de prosperitate !
De ce vedem pe sticla TV romani stabiliti in China care refuza sa se intoarca in democratica noastra tara ???
Cand vei da rapuns la aceste doua intrebari, poate vei veni acasa !!!
Un sfat: suntem satui de facke news !
30.06.2020, 09:50 -Gile :Foarte simplu
China este un stat comunist.
Relațiile economice capitaliste care au fost implementate in China (de partidul comunist…) se vor intoarce, mai devreme sau mai tarziu, contra ordinii politice actuale.
O parte din chinezi au inceput să simtă gustul vieții bune și chiar al libertății.
In caz de prăbușire economică, in China va fi un cataclism socio-politic care va mătura regimul comunist.
Situația va fi cu atat mai dură cu cat sunt multe provincii anexate prin forță (de ex.Tibetul,dar și altele).
China se bazeaza pe o ideologie a minciunii care
la un moment dat o va prabusi. Desigur trebuie sa fim atenti sa nu fim prinsi sub daramaturi.
Prăbușirea Chinei este inexorabilă.
30.06.2020, 09:14 -Gile :Foarte simplu
Dizidentii din Honk Kong sa se pregateasca sa umple piata de organe umane pe care China este foarte activa !
Putem spune clar : a fost odata democratie in Honk Kong !

https://youtu.be/EGWkKnnOoNI
Versiuni: mobil  /  Web  /  Smartphone
Contact  |  Ajutor
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor