Comoara colosală a unui evreu care a fugit de Hitler: 11 milioane de piese, la 67 de metri sub pământ VIDEO

Marti, 10 August 2021, ora 05:05 12249 citiri
Arhiva Getty, care cuprinde colecția Bettmann se află într-o fostă mină de calcar FOTO: Atlas Obscura

În urmă cu 85 de ani, Otto Bettmann, în vârstă de 32 de ani, a ajuns la New York cu două valize grele, fugind de Adolf Hitler, în ajunul ascensiunii sale din Germania. Evreul și-a construit cu succes o importantă afacere în America, vânzând fotografii marilor reviste și publicații, de-a lungul timpului, iar ulterior pozele au ajuns o adevărată comoară, iar 11 milioane dintre ele au fost depozitate într-o mină de lângă Pittsburgh, la 67 de metri adâncime.

Colecția Bettmann a devenit celebră în Statele Unite, adunând milioane de poze, deși germanul născut la Leipzig, plecase la drum cu doar 15.000 de exemplare. Ulterior, afacerea a fost vândută firmei Corbis, o companie fondată de Bill Gates, potrivit Atlas Obscura.

Bettmann venise din Europa cu multe role de film, negative și fotografii unice, care au stârnit un uriaș interes în America. El călătorise mult pe bătrânul continent, fiind istoric și realizând poze cu aparatul său Leica în numeroase biblioteci și muzee.

În Statele Unite, germanul a cunoscut faima, vânzând fotografii celor mai importante ziare și reviste, precum Life, Look și Time. ”Afacerea sa a crescut de-a lungul anilor, el devenind celebru sub numele de ”The Picture Man”, povestește Bob Ahern, directorul arhivei Getty.

Alarmă în rândul a 14.000 de oameni de știință: Pământul își pierde semnele vitale

Dacă până în anul 2001, Colecția Bettmann fusese depozitată la New York, în 2001 noul proprietar, Corbis, o mută într-o fostă mină de calcar, lângă Pittsburgh, la 67 de metri sub pământ, unde existau condiții ideale pentru conservarea fotografiilor.

Acolo, există o colecție impresionantă de 11 milioane de imagini, care valorează o sumă uriașă, o mică parte din imperiul Getty, care conține 100 de milioane de poze. Colecția subterană este una secretă, fiind păstrată în încăperi cu o temperatură perfectă de conservare și fiind protejată de gardieni înarmați. Ea este întreținută zi de zi, păstrând moștenirea lui Bettmann, care a murit în anul 1998.

Ce se întâmplă dacă lumea intră în colaps: Care sunt cele cinci țări, unde poți supraviețui Apocalipsei VIDEO

Getty Images și-a păstrat Arhiva Bettmann, atunci când firma Corbis a fost vândută în 2016 companiei Visual China Group.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
iahim
rank 5
Mai vreti si alte dovezi? Evreii sunt cei mai destepti !
Gerbeldir
rank 5