Un cip implantat sub piele poate detecta infectia cu coronavirus. A fost inventat de Pentagon

Miercuri, 14 Aprilie 2021, ora 02:10
4982 citiri
Un cip implantat sub piele poate detecta infectia cu coronavirus. A fost inventat de Pentagon
A fost creat pentru a testa in permanenta sangele pacientului Foto/Pixabay

Cercetatorii de la Pentagon au inventat un cip care, implantat sub piele, poate detecta daca pacientul s-a infectat cu coronavirus, scrie The Independent.

DARPA, o agentie a Departamentului Apararii al Statelor Unite, a anuntat ca lucreaza de ani de zile la o metoda de a preveni si de a pune capat pandemiilor.

Un reprezentant DARPA a prezentat cipul in cadrul emisiunii 60 minutes, difuzata pe postul CBS.

Ideea acestui dispozitiv a aparut dupa cazul portavionului nuclear american USS Theodore Roosevelt, unde 1.271 de persoane de la bord s-au infectat cu coronavirus, potrivit The Independent.

Cipul nu inregistreaza miscarile, ci a fost creat pentru a testa in permanenta sangele pacientului.

"Il implantezi sub piele si iti poate arata daca apar reactii chimice in organism. Functioneaza ca un martor de bord", a declarat colonelul in retragere Matt Hepburn. "Putem obtine astfel de informatii intre doua si cinci minute".

Hepburn a mai prezentat o inventie revolutionara: un filtru atasat unui aparat de dializa care poate anihila virusul din sangele pacientilor. Acesta a a mai adaugat ca dispozitivul a fost testat deja pe "Pacientul 16", partenerul unui cadru militar care se afla in soc septic. Dupa cateva zile de tratament, pacientul si-a revenit complet.

Tratamentul a fost aprobat de FDA doar pentru urgente si a fost folosit pentru 300 de pacienti.

Mai bine de un sfert dintre cei 4.800 de marinari aflati la bordul portavionului nuclear USS Theodore Roosevelt au fost testati pozitiv pentru coronavirus, anul trecut.

Epidemia de la bordul portavionului cu propulsie nucleara a condus la demisia secretarului interimar al marinei, in urma unui scandal provocat de declaratii pe care Thomas Modly le-a facut despre comandantul navei, Brett Crozier, care a devazluit focarul si a cerut evacuarea si pe care l-a destituit din aceasta cauza.

Să numeri oi până adormi: Cine a venit cu acest sfat vechi pentru somn? Funcționează?
Să numeri oi până adormi: Cine a venit cu acest sfat vechi pentru somn? Funcționează?
Să îți imaginezi oi grase și pufoase, sărind una câte una peste un gard, este un remediu binecunoscut pentru insomnie. Cine a venit cu o astfel de sugestie ridicolă? Dacă ideea este să...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Pentagon, #inventie, #cip, #Covid 19 , #stiri internationale