Cine e K.O., unul dintre teroristii de la Bruxelles - Un musulman obisnuit, radicalizat "brusc si neasteptat"

Luni, 11 Aprilie 2016, ora 11:04
4565 citiri
Cine e K.O., unul dintre teroristii de la Bruxelles - Un musulman obisnuit, radicalizat "brusc si neasteptat"
Foto: Facebook/Osama Krayem

Vineri politia a anuntat arestarea lui Mohamed Abrini, asa-zisul "terorist cu palarie", implicat atat in atentatele de anul trecut, din Paris, cat si in recentele explozii de la Bruxelles, dar si a unui alt suspect, numit atunci K.O., vazut si el in inregistrarile de la metrou.

Teroristul cu palarie, arestat - Mohamed Abrini a recunoscut ca este al treilea jihadist de la Bruxelles

Ulterior s-a aflat ca este vorba despre Osama Krayem, din orasul suedez Malmo, informeaza International Business Times.

Pe urmele teroristilor: Operatiune de amploare la Bruxelles - locuitori evacuati, politie si lunetisti UPDATE

In varsta de 23 de ani, acesta este in prezent in custodia politiei, fiind acuzat de implicare in atentatele de la Buxelles si ca ar fi planuit un nou atac in Paris.

Teroristii din Bruxelles voiau sa atace din nou Parisul. Valls: Amenintarea e prezenta, trebuie sa fim mobilizati

Nascut din parinti sirieni, acesta a fost prins dupa ce a postat fotografii pe Facebook si a vorbit cu fratele sau online. In urma cu un an, acesta postase pe aceeasi retea sociala o fotografie in care avea in spate un steag, iar in mana tinea o mitraliera AK-47 (foto).

Se crede ca acesta a fost radicalizat in 2015 si ca inainte de aceasta perioada incepuse sa consume droguri.

La inceputul lui 2015 a zburat in Deir Ezzor, in Irak, la granita cu Siria, o zona controlata de Statul Islamic. Inainte de a pleca in Siria ar fi incercat sa ia cu el si mai multi recruti.

"Vizita moscheea cu prietenii, ca de obicei", a declarat un apropiat al familiei sale. "Se ruga de cinci ori pe zi. Nimeni nu suspecta ca va merge sa lupte in Siria", a mai spus acesta.

"Vine dintr-o familie obisnuita de musulmani suedezi", a mai declarat sursa. Potrivit matusii sale, citata de BBC, acesta pur si simplu a plecat in Siria. Nimeni nu a mai stiut nimic de el, pana intr-o zi cand a sunat si a spus: "Sunt alaturi de ei (Statul Islamic - n. red.). Nu ma mai intorc", a declarat femeia.

Un prieten al sau a afirmat pentru publicatia suedeza Sydsvenskan ca radicalizarea a avut loc "brusc si neasteptat". "In cele doua sau trei luni de dinainte de a pleca, a incetat sa-si mai vada prietenii". Tot atunci si-a lasat barba si a devenit altcineva, mai spune acesta.

In 20 septembrie 2015, a revenit in Europa, pe insula greceasca Leros, cu un pasaport fals, sub numele de Naim Al-Hamed. Apoi, in octombrie, a fost vazut urcand intr-o masina inchiriata de unul dintre suspectii in atacurile de la Paris, Salah Abdeslam, in orasul german Ulm.

Autoritatile belgiene au arestat un al saselea suspect in legatura cu atentatele teroriste din Bruxelles

Mai multi suspecti au fost arestati in legatura cu exploziile care au zguduit in martie capitala Belgiei, la metrou si aeroport, facand 32 de victime.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Osama Krayem terorist Bruxelles, #Osama Krayem arestat, #teroristi Bruxelles, #teroristi arestati Bruxelles , #explozii Bruxelles
Comentarii
Poza gheorghero
gheorghero
rank 5
S
Stan
rank 1
Pai daca musulmanii astia se radicalizeaza brusc si se pun pe omorat