China a violat spațiul aerian al Taiwanului, a 15-a încălcare din luna septembrie

Duminica, 19 Septembrie 2021, ora 15:58
2603 citiri
China a violat spațiul aerian al Taiwanului, a 15-a încălcare din luna septembrie
FOTO Twitter

Ministerul Apărării din Taiwan a confirmat că zece avioane militare chineze au încălcat, vineri,17 septembrie, spațiul aerian al insulei. Incidentul survine la sfârşitul unei săptămâni în care armata din Taiwan a efectuat exerciţii ample, simulând un atac chinez.

Ministerul taiwanez al apărării a identificat două avioane de luptă Y-8, o pereche de J-11, precum şi şase avioane J-16 care au efectuat incursiunea. Potrivit Bloomberg, citând o declaraţie a ministerului, "patrula taiwaneză a emis avertismente radio şi a alertat sisteme de rachete de apărare aeriană pentru a monitoriza activitatea".

Astfel de incursiuni par să apară extrem de frecvent în ultimele săptămâni, iar Beijingul trimite probabil un „mesaj” insulei autonome - în urma marilor exerciţii militare anti-China. Incursiunea de vineri marchează cea de-a 15-a astfel de încălcare doar în această lună - ceea ce înseamnă că zborurile ostile au fost efectuate aproape zilnic.

După cum a detaliat The Guardian, citat de publicaţia Epoch Times, exerciţiile de război efectuate de taiwanezi au simulat un scenariu în care regimul comunist atacă mai întâi bazele aeriene vulnerabile şi aeroporturile. Exerciţiul a fost orientat către un răspuns în scenariul în care bazele aeriene taiwaneze erau deja paralizate.

La începutul săptămânii, regimul comunist de la Beijing a criticat cu furie ştirile conform cărora SUA „ia în considerare în mod serios” să acorde permisiune guvernului taiwanez să redenumească biroul său din Washington, incluzând numele „Taiwan”.

De asemenea, Taipei tocmai a anunţat aprobarea a 9 miliarde USD de cheltuieli militare pentru a contracara ameninţările din partea Chinei comuniste, relatează Defense România

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
China folosește programe civile pentru a ascunde obiective militare în spațiu, susține șeful NASA
Şeful agenţiei spaţiale americane NASA, Bill Nelson, a declarat miercuri în Congres că China foloseşte programe civile pentru a ascunde obiective militare în spaţiu, relatează DPA....
Avertismentul UE privind o ”înarmare a comerțului” pe fondul tensiunilor dintre SUA și China
Avertismentul UE privind o ”înarmare a comerțului” pe fondul tensiunilor dintre SUA și China
Comisarul pentru Comerţ al UE a avertizat miercuri, 17 aprilie, în privinţa unei ”înarmări a comerţului”, pe fondul tensiunilor dintre SUA şi China care s-au amplificat în ultima...
#China, #spatiu aerian, #Taiwan, #incalcare , #China