Arma ce îngrijorează Pentagonul. Vehiculul hipersonic testat de Beijing a lansat o rachetă deasupra Mării Chinei de Sud

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 23:244217 citiri
Arma ce îngrijorează Pentagonul. Vehiculul hipersonic testat de Beijing a lansat o rachetă deasupra Mării Chinei de Sud
Vehiculul hipersonic al Chinei a stârnit îngrijorare în SUA FOTO presstv.ir

Un nou raport arată că racheta hipersonică a Chinei a eliminat un anumit tip de încărcătură, în timp ce trecea prin atmosferă, în cursul testului de astă-vară. Dacă informația este corectă, indică faptul că Beijingul are o nouă capabilitate militară.

Financial Times a scris pe 21 noiembrie că testul Chinei, efectuat pe 27 iulie, a inclusiv lansarea de către vehiculul supersonic a unei încărcături, deasupra Mării Chinei de Sud, „în timp ce se apropia de țina sa, călătorind cu o viteză de cel puțin cinci ori mai mare ca cea a sunetului”.

Până acum, informațiile arătau că China a folosit un vehicul de tipul celor care sunt destinate pentru călătoriile în spațiu și traversarea Globului, pe o traiectorie orbitală, trecând prin atmosferă spre ținta sa, cu capacitate tip FOBS. Astfel de vehicule supersonice au o traiectorie mai puțin previzibilă decât cea a rachetelor balistice și sunt mai greu detectabile de către sistemele antiaeriene.

Într-un interviu recent pentru CBS News, generalul american John Hyten, adjunctul șefului statului major al forțelor americane, a descris testul de pe 27 iulie ca implicând o „rachetă cu rază lungă”.

Financial Times, care citează surse familiare cu subiectul, scrie că vehiculul a tras o „rachetă separată, în atmosferă, în timpul zborului”. Pentagonul a refuzat să comenteze noile informații.

Deși articolul precizează că încărcătura a fost o altă rachetă, la un moment dat notează că „unii experți ai Pentagonului cred că proiectilul a fost o rachetă aer-aer”, informație care nu pare să aibă logică.

Pe măsură ce China și Rusia își dezvoltă propriile versiuni de rachete hipersonice, Pentagonul a făcut de asemenea o prioritate din dezvoltarea armelor hipersonice. Un test american cu rachetă hipersonică a eșuat luna trecută, dar Pentagonul insistă că rămâne pe drumul cel bun pentru a livra arme hipersonice ofensive în următorii ani.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
Constant
rank 5
Injineru
rank 5
Sa si le bage undeva !