China are propria bază secretă după modelul celebrei „Zona 51” a Pentagonului. Construcția, vizibilă pe Google Maps

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 15:08
3870 citiri
China are propria bază secretă după modelul celebrei „Zona 51” a Pentagonului. Construcția, vizibilă pe Google Maps
Avion de vânătoare dezvoltat de China, FC 31 FOTO Wikicommons

După cel de-Al Doilea Război Mondial, Statele Unite au construit o bază de teste experimentale pentru aeronavele de ultimă generație ale Forțelor Aeriene ale SUA în mediul rural Nevada, lângă un teren plat cu sare uscată numit Groom Lake.

Deși multe detalii despre bază rămân clasificate, aceasta a intrat în lexiconul popular ca „Zona 51” și a făcut obiectul unor zvonuri persistente cu privire la secretele militare americane și la posibila activitate extraterestră, scrie publicația The National Interest.

În 2019, peste 3,5 milioane de oameni din întreaga lume s-au înscris la un eveniment pe Facebook pentru a „asalta zona 51” pentru „a le vedea extratereștri”, motivând că guvernul federal „nu ne poate opri pe toți”. Cam atât se poate spune despre cât de bine s-a păstrat acest secret.

Cu toate acestea, considerațiile de securitate care au condus la crearea Zonei 51 sunt suficient de simple de explicat: armata SUA a dorit să construiască o gamă de testare pentru aeronavele sale experimentale. Acest domeniu de testare trebuia să fie departe de ochii curioși și pe un teren relativ plat, unde avioanele ar fi mai ușor să aterizeze în caz de urgență.

Baza a văzut testarea timpurie a unora dintre cele mai iconice avioane americane din epoca Războiului Rece, inclusiv avionul spion Lockheed U-2, SR-71 Blackbird și B-2 Spirit.

Deși apariția facilităților secrete din deșert a fost oarecum îngreunată de apariția fotografiei prin satelit, alte țări cu programe aerospațiale avansate se confruntă cu aceleași considerații și, în consecință, multe dintre ele operează facilități similare.

De exemplu, Rusia menține o bază de teste antirachetă la Kapustin Yar pe o câmpie deșertică la nord de Munții Caucazului. În mod curios, Kapustin Yar împărtășește asociația Zonei 51 cu extratereștri și a fost denumită „Roswell din Rusia”.

Pe măsură ce programul aerospațial al Chinei a devenit din ce în ce mai dezvoltat, Beijingul a început să lucreze la o instalație similară din îndepărtatul Xinjiang. Conform înregistrărilor din satelit, a fost construită o pistă de aterizare lungă de trei mile și în jurul ei au apărut mai multe clădiri. De atunci au fost construite două piste suplimentare, care formează un triunghi echilateral (care se potrivește cu tema conspirației, în mod natural) și care permite avioanelor să decoleze și să aterizeze în trei direcții separate. Schița zonei și pistele pot fi văzute pe Google Maps.

Scopul facilității pare să fie același cu cel al Zonei 51: zborurile de testare ale aeronavelor chineze pot avea loc la instalație, probabil departe de ochii curioși ai Statelor Unite. China ar fi lucrat la un avion stealth pentru a se potrivi cu B-2 din SUA; acel avion, H-20, ar putea fi folosit la instalația din Xinjiang.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Problemele financiare ale Rusiei se adâncesc. Băncile sunt mai atente la respectarea sancțiunilor
Problemele financiare ale Rusiei se adâncesc. Băncile sunt mai atente la respectarea sancțiunilor
Companiile petroliere din Rusia se confruntă cu întârzieri la plată de câteva luni, pentru ţiţeiul şi carburanţii livraţi, deoarece băncile din China, Turcia şi Emiratele Arabe Unite au...
#China, #zona 51 extraterestri ozn, #Beijing, #Pentagon, #extraterestri , #China