China și Rusia, demonstrație de forță: Armată comună de 10.000 de militari, în premieră, avertisment pentru SUA VIDEO

Miercuri, 18 August 2021, ora 05:00
9066 citiri
China și Rusia, demonstrație de forță: Armată comună de 10.000 de militari, în premieră, avertisment pentru SUA VIDEO
Exerciții militare comune China-Rusia 2021

În contextul tensiunilor dintre Statele Unite și tandemul China-Rusia, precum și a existenței unei lumi multipolare, Beijingul și Moscova au trecut la acțiuni comune de mare amploare. Astfel, cele două țări au realizat un exercițiu militar de proporții, cu 10.000 de militari, în regiunea asiatică nord-vestică, la Ningxia, el fiind un avertisment pentru SUA.

Pentru prima dată cele două armate au folosit un sistem comun de comandă și control, într-o mișcare care este similară operațiunilor comune ale alianței NATO, care a adunat 32 de țări la Sea Breeze în Marea Neagră, potrivit SCMP.

Exercițiile militare China-Rusia s-au desfășurat timp de o săptămână, deschizând posibilitatea unor campanii militare comune, pentru a contracara rivalul lor comun, Statele Unite, susțin observatori militari din zonă.

Cei 10.000 de militari, ai comandamentul de Vest ai Armatei Populare ai Chinei (PLA) și ai Districtului Estic al Rusiei au încheiat exercițiile denumite Zapad/Interaction pe 13 august 2021 în regiunea chineză Ningxia.

Manevrele au oferit posibilitatea PLA să testeze cele mai noi arme din dotare, precum și de a demonstra capacitatea de a coopera cu forțele rusești, care au fost integrate în formațiuni chinezești mai mari.

Complotul lui Putin împotriva Statelor Unite: Amestecul perfid al Kremlinului în afacerile americanilor

A fost pentru prima dată când trupele din Rusia au folosit vehicule de luptă pentru infanterie și alte echipamente furnizate de armata chineză, o practică obișnuită în exercițiile NATO.

”Devine clar că exercițiile militare executate de Beijing și Moscova nu sunt doar spectacole simbolice ale camaraderiei de arme, dar ele vizează din ce în ce mai mult îmbunătățirea interoperabilității pe câmpul de luptă”, a comentat Artyom Lukin, profesor la Universitatea Federală din Vladivostok, Rusia.

China în alertă maximă: SUA conduc cele mai mari manevre militare din ultimii 40 de ani, în Pacific VIDEO

”China și Rusia trebuie să rămână împreună atunci când se confruntă cu Statele Unite. Nu suntem aliați, dar suntem la fel de bun ca aliați, cu capacitățile noastre comune”, susține Yue Gang, colonelul în retragere din Armata Chinei.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#exercitii militare Rusia China, #exercitii militare China, #exercitii militare Rusia, #Rusia China , #China
Comentarii
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
Poza Gigi Contra
Gigi Contra
rank 1
Este foarte bine ca astia se antreneaza impreuna sub comanda unica