Charlie Hebdo publica o noua caricatura controversata cu Regina Elisabeta a II-a si Meghan Markle. Scandalul rasist, pe coperta revistei satirice

Luni, 15 Martie 2021, ora 11:19 5487 citiri
Coperta revistei Charlie Hebdo FOTO charliehebdo.fr

Revista satirica franceza Charlie Hebdo publica o caricatura cu scandalul de la Casa Regala britanica, dupa interviul ducilor de Sussex la emisiunea lui Oprah, publicat in urma cu o saptamana.

In caricatura, Meghan Markle apare sub genunchiul suveranei. Astfel, se face trimitere la cazul lui George Floyd, afro-americanul care a murit asfixiat de un politist, in vara anului trecut.

Tragedia a dat nastere miscarii Black Lives Matter, care a organizat proteste militand impotriva brutalitatii politiei si a rasismului sistemic, noteaza Europafm.ro.

Pe coperta revistei satirice apar ultimele cuvinte ale lui Floyd, "Nu pot sa respir", ca raspuns la intrebarea de ce a parasit ducesa de Sussex palatul regal.

In interviul acordat lui Oprah, Meghan Markle a spus ca un membru al Casei Regale s-ar fi intrebat "cat de inchisa ar urma sa fie pielea" fiului lor, Archie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com