Charlie Hebdo provoaca din nou revolta: Cum parodiaza atentatele de la Bruxelles

Marti, 29 Martie 2016, ora 19:18
7257 citiri
Charlie Hebdo provoaca din nou revolta: Cum parodiaza atentatele de la Bruxelles
Foto: Twitter/Charlie Hebdo

Noul numar al saptamanalului de satira Charlie Hebdo, asteptat miercuri la standurile de presa, a atras deja furia publicului francez si strain, pe retelele de socializare, cu o coperta care parodiaza tragedia din 22 martie, din Bruxelles, considerata "lipsita de respect" fata de victimele atacurilor teroriste din capitala Belgiei.

Saptamanalul de satira, el insusi victima atentantului terorist din 7 ianuarie 2015 de la Paris, nu a iesit inca pe tarabe si deja risca sa genereze polemici in Franta si in Belgia, informeaza Le Figaro, citata de News.ro.

Cunoscuta pentru luarile critice de pozitie fata de diverse evenimente de actualitate, publicatia franceza a ales sa revina cu un plus de sarcasm, dupa atentatele din Bruxelles de saptamana trecuta.

Statul Islamic face noi amenintari: Atentatele de la Bruxelles sunt doar inceputul cosmarului

Departe de a se fi cenzurat, desenatorul Riss a ales, pentru a ilustra tragicul eveniment din capitala Belgiei, soldat cu 35 de morti si cateva sute de raniti, sa il infatiseze pe cantaretul Stromae inconjurat de membre taiate, pe fondul drapelului belgian.

"Tata, unde esti?" (Papa ou t'es?) este textul scris pe coperta, alaturi de cuvintele "Aici" (Ici), "Acolo" (La), "Si acolo" (Et la aussi), care par rostite de bucatile de corp smulse de bombele care au explodat la Bruxelles.

Charlie Hebdo a analizat pe bucati atentatul, in cel mai brutal si direct sens, comenteaza, intr-o nota de ironie, Le Figaro.

"Libertatea de exprimare nu are obligatoriu nevoie de vulgaritate si lipsa de respect", scrie, pe Twitter, un internaut.

Saptamana trecuta, doua explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar statia de metrou Maelbeek a fost lovita de o alta deflagratie. In cele doua atentate separate si-au pierdut viata 35 de persoane, iar peste 300 au fost ranite, dintre care cateva zeci sunt in stare critica.

Organizatia terorista Stat Islamic a revendicat atacurile de marti de la Bruxelles, potrivit unui comunicat publicat de agentia Amaq News, apropiata teroristilor.

Cine e jihadistul care a revendicat atentatul din Bruxelles: Un frustrat nu foarte inteligent

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Charlie Hebdo parodie Bruxelles, #Charlie Hebdo atentate Bruxelles , #explozii Bruxelles