45 de cetățeni afgani, evacuați spre România în ultimele 24 de ore. "Majoritatea sunt magistrați și familiile lor"

Sambata, 04 Septembrie 2021, ora 12:253835 citiri
45 de cetățeni afgani, evacuați spre România în ultimele 24 de ore. "Majoritatea sunt magistrați și familiile lor"
Cetățeni afgani evacuați cu ajutorul forțelor armate occidentale FOTO Hepta

Ministerul Afacerilor Interne din România a anunțat că celula de criza interinstituțională coordonată de Bogdan Aurescu a reușit să evacueze din Afganistan 45 de cetățeni în dimineața zilei de sâmbătă, 4 septembrie.

"45 de cetățeni afgani au părăsit teritoriul Afganistanului și se află în siguranță pe teritoriul pakistanez. Cetățenii afgani au fost preluați de un reprezentant al Ambasadei României la Islamabad si transportați într-o locație unde vor rămâne până la definitivarea procedurilor specifice în vederea continuării deplasării către România", se arată într-un comunicat postat pe site-ul MAE.

MAE a emis vize cetățenilor afgani care dețineau documente de călătorie valabile, precum și documente care să le asigure tranzitul teritoriului afgan și accesul pe teritoriul statului pakistanez.

Surse implicate în acțiune spun despre cei 45 de afgani evacuați în ultimele 24 de ore că "majoritatea sunt magistrați și familiile lor".

Alți 11 cetățeni afgani au fost ajutați în zilele precedente de România să părăsească țara ocupată de talibani.

"Aceștia se adaugă evacuarii cu succes a tuturor celor 49 de cetățeni români care au dorit să fie repatriati, astfel că în prezent nu mai sunt cetățeni români care să solicite evacuarea, precum și a 7 cetățeni ai unor state aliate", mai informează MAE.

Comentarii
JijeetDrol75
rank 5
Avantul_Propasirea
rank 2
sa fie cazati in vilele contrabandistilor cu epoleti care au facut