Cernobil filmat din drona e uimitor si infricosator in acelasi timp (Video)

Autor:PLAYTECH
Joi, 21 Septembrie 2017, ora 13:5519767 citiri
Cernobil filmat din drona e uimitor si infricosator in acelasi timp (Video)
Cernobil

Cernobil a fost scena celui mai mare dezastru nuclear in urma cu aproape trei decenii, dar acum il putem "vizita" fara griji printr-un videoclip realizat cu o drona, scriu cei de la Playtech.ro.

Dezastrul nuclear de la Cernobil s-a petrecut in aprilie 1986 si a afectat Ucraina si tari din jurul acesteia pe o raza foarte mare.

Pe circa 100.000 de kilometri patrati pamantul si apele au fost contaminate cu substante radioactive si ar avea nevoie de 20.000 de ani ca sa isi revina. Un videograf a realizat anul acesta un videoclip impresionant folosind o drona si reuseste sa surprinda in cateva minute un decor uitat pana si de locuitorii de dinainte de '86 si, totusi, inghetat in timp.

Danny Cooke, creatorul videoclipului de mai jos, a fost platit de CBS News pentru a se deplasa in Pripeat, oras la cativa kilometri departare de fabrica, si pentru a-i ajuta in realizarea unui reportaj. El a folosit o drona DJI Phantom 2, o camera Canon 7D si una de actiune GoPro3+.

Cernobil a fost parasit in anul 1986. Pripeat a aparut ca o necesitate, muncitorii aveau nevoie de un oras in care sa locuiasca in timpul construirii centralei atomoelectrice.

Centrala, sau ce a mai ramas din ea, a fost acoperita de sovietici cu un sarcofag din beton care sa o izoleze de restul lumii. Acesta a inceput insa sa se degradeze in timp si acum 1.400 de muncitori lucreaza la altul. Va fi cea mai mare structura mobila creata pana acum.

Vezi VIDEO uimitor AICI!

Comentarii