Protecția oferită de vaccinurile anti COVID-19 ar putea să scadă în timp. „Vor exista campanii de vaccinare mulţi ani de acum înainte”

Vineri, 30 Iulie 2021, ora 20:412599 citiri
Protecția oferită de vaccinurile anti COVID-19 ar putea să scadă în timp. „Vor exista campanii de vaccinare mulţi ani de acum înainte”
Medicul Valeriu Gheorghiță, în campania de vaccinare în România FOTO Facebook/ Ro Vaccinare

Protecția pe care o oferă imunizarea împotriva infecţiei cu coronavirus şi a îmbolnăvirii severe este foarte probabil să scadă în timp, iar campaniile de vaccinare vor putea continua în următorii ani, potrivit oamenilor de știinţă din grupul de consiliere al guvernului din Marea Britanie.

"Este foarte probabil ca imunitatea indusă de vaccinul faţă de infecţia cu SARS-CoV-2 şi boala potenţial severă (dar probabil într-o măsură mai mică) să scadă în timp", conform unui rezumat al unui document examinat de Grupul de consiliere ştiinţifică pentru situaţii de urgenţă al guvernului (SAGE).

"Prin urmare, este probabil că vor exista campanii de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 pentru mulţi ani de acum înainte, dar în prezent nu ştim care va fi frecvenţa optimă necesară revaccinării pentru a-i proteja pe cei vulnerabili", au spus oamenii de ştiinţă.

Documentul, intitulat "Cât timp vor continua vaccinurile să protejeze împotriva COVID?", a fost scris de virologi şi epidemiologi proeminenţi de la Imperial College London, Universitatea din Birmingham şi serviciul de sănătate publică din Anglia Public Health England.


Comentarii