Canada anunță primele cazuri de Covid-19 la o specie sălbatică

Joi, 02 Decembrie 2021, ora 20:16 3577 citiri
Trei exemplare de cerb cu coadă albă din Quebec au fost infectate cu Sars-Cov-2 FOTO Pixabay

Guvernul federal canadian a anunțat joi, 2 decembrie, primele cazuri de Covid-19 la o specie sălbatică. Este vorba despre trei exemplare de cerb cu coadă albă din Quebec.

"Pe 29 noiembrie 2021, Centrul naţional pentru bolile animalelor exotice din cadrul Agenţiei canadiene de inspecţie a alimentelor a confirmat primele cazuri de SARS-CoV-2 la trei cerbi cu coadă albă din Canada", a anunţat Ministerul Mediului într-un comunicat.

Rapoarte recente au arătat că în Statele Unite, COVID-19 a fost transmis de la oameni la căprioarele sălbatice cu coadă albă, însă nu a fost detectat niciun caz de transmitere de la căprioare la om, a mai precizat ministerul.

Căprioarele canadiene infectate trăiesc în pădurile din Eastern Townships, o regiune din Quebec care se învecinează cu Vermont şi Maine, două state americane.

Toate se aflau "aparent în stare bună de sănătate" şi "nu prezentau semne clinice ale bolii", au precizat reprezentanţii ministerului canadian.

Probele prelevate de la vânat la începutul lunii noiembrie au detectat boala. Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor a fost anunţată pe 1 decembrie.

De la începutul pandemiei, noul coronavirus a fost depistat la mai multe specii la nivel global, inclusiv la nurca de crescătorie, animale de companie şi animale din grădini zoologice.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News