Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cele mai influente personalitati din lume in 2016: De la DiCaprio si Zuckerberg la sefa FMI, Hollande si Trump

Vineri, 22 Aprilie 2016, ora 09:57
4646 citiri
Cele mai influente personalitati din lume in 2016: De la DiCaprio si Zuckerberg la sefa FMI, Hollande si Trump
Foto: Facebook/Angela Merkel

Directorul Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde, presedintele francez, Francois Hollande, precum si actorul american Leonardo DiCaprio, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, sau vedeta TV Caitlyn Jenner se numara printre personalitatile cele mai influente din lume in anul 2016.

Lista cu 100 de nume a fost intocmita de revista Time, relateaza AFP. Publicatia nu a realizat un clasament, ci prezinta un amestec eclectic de personalitati si celebritati internationale si de persoane mai putin cunoscute.

"De la fiecare dintre ei putem invata cate ceva", conform redactorilor revistei Time, care considera ca persoanele nominalizate "reprezinta, intr-un mod sau in altul, progresul".

Fiecare personalitate este caracterizata sumar de o alta personalitate, niciodata de un ziarist, conform regulilor de intocmire a listei. Lista este impartita in cinci categorii: pionieri, giganti, artisti, lideri si simboluri.

Top 10 personalitati in 2015: Angela Merkel e mai tare ca Putin, Trump si liderul Statului Islamic

In randul "liderilor" figureaza anul acesta directorul FMI, Christine Lagarde, a carei caracterizare a fost scrisa de presedintele Rezervelor Federale Americane (Fed), Janet Yellen, seful diplomatiei americane, John Kerry, cancelarul german, Angela Merkel, presedintele francez, Francois Hollande, noul presedinte argentinian, Mauricio Macri, noul premier canadian, Justin Trudeau, sau cunoscuta politiciana Aung San Suu Kyi din Myanmar, al carei portret este semnat de insusi presedintele american, Barack Obama.

De asemenea, la aceasta categorie apar si numele unor politicieni americani aflati in cursa pentru presedintia americana, Donald Trump, Hillary Clinton, Bernie Sanders si Ted Cruz.

Angela Merkel, numita persoana anului 2015 de catre revista Time (Video)

La categoria rezervata "simbolurilor" se remarca prezenta lui Leonardo DiCaprio, actor si militant pentru mediu, a carui caracterizare este semnata de John Kerry, dar si prezenta cantaretei britanice Adele, despre care a scris actrita Jennifer Lawrence, si a regizorului mexican Alejandro Gonzalez Inarritu.

Cu o caracterizare semnata de vicepresedintele american Joe Biden, Papa Francisc a fost inclus in categoria "gigantilor", alaturi de Mark Zuckerberg si sotia sa, Priscilla Chan, caracterizati de Bill si Melinda Gates.

Din randul "pionierilor" fac parte militanta indiana pentru mediu Sunita Narain si tanara yazidita Nadia Murad, o femeie ce a scapat din sclavia sexuala in care era tinuta de membri ai gruparii teroriste Statul Islamic si care a devenit o portavoce a comunitatii yazidite (grup religios, de etnie kurda, a caror credinta este un sincretism intre islam si vechile religii persane, cu precadere zoroastrismul).

Tot in aceasta categorie a fost inclusa si Caitlyn Jenner, fostul campion olimpic la decatlon Bruce Jenner, care si-a schimbat identitatea sexuala.

Din randul "artistilor" fac parte in acest an actrita Charlize Theron, designerul chinez Guo Pei si actorul Mark Rylance, al carui portret a fost semnat de regizorul Steven Spielberg.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#personalitati influente 2016, #influenta Merkel, #influenta DiCaprio , #stiri externe