Cel putin 200 de oameni au murit dupa ce acoperisul unei biserici s-a prabusit peste ei (Video)

Duminica, 11 Decembrie 2016, ora 12:55 6000 citiri
Foto: Channels TV

Acoperisul unei biserici aglomerate s-a prabusit peste credinciosi, sambata, in Nigeria.

UPDATE 12:55 Un nou bilant arata ca cel putin 200 de oameni au murit.

Lacasul de rugaciune Reigners din Uyo, capitala statului Akwa Ibom, se afla inca in constructie, iar muncitorii s-au grabit sa o termine la timp pentru ceremonia de sambata, cand fondatorul Akan Weeks urma sa devina episcop, informeaza Associated Press.

Sute de oameni, inclusiv guvernatorul Udom Emmanuel, se aflau in cladire, cand grinzile de metal au cedat, iar acoperisul de fier s-a prabusit.

Emmanuel si Weeks, care sustine in predicile sale ca Dumnezeu ii va face pe adeptii sai mai bogati, au scapat nevatamati.

Cadavrele a cel putin 60 de victime au fost recuperate, dar bilantul ar putea creste pe masura ce daramaturile sunt indepartate, au spus oficiali din serviciile de salvare.

Un purtator de cuvant al guvernatorului, Ekerete Udoh, a declarat ca autoritatile au demarat o ancheta pentru a stabili daca standardele de constructie au fost sau nu respectate.

Prabusirile de cladiri sunt dese in Nigeria, unde mita si fentarea legii reprezinta ceva la ordinea zilei.

In 2016, 116 oameni au murit cand o cladire a unei sinagogi s-a prabusit in Lagos, capitala comerciala a tarii. Majoritatea victimelor au fost sud-africani aflati in vizita.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News