Liderii lumii il incurajeaza pe Donald Trump. Mesajele transmise de Vladimir Putin, Merkel si Macron

Sambata, 03 Octombrie 2020, ora 10:47
3375 citiri
Liderii lumii il incurajeaza pe Donald Trump. Mesajele transmise de Vladimir Putin, Merkel si Macron
Donald Trump, incurajat de liderii lumii dupa ce a fost diagnosticat cu COVID-19 FOTO Twitter/Donald Trump

Presedintele rus Vladimir Putin s-a declarat convins vineri ca "optimismul" si "vitalitatea" omologului sau Donald Trump, testat pozitiv la COVID-19, il vor ajuta sa invinga virusul, in timp ce seful OMS, o organizatie denigrata de Washington, i-a urat o "recuperare rapida" cuplului prezidential, relateaza sambata France Presse.

"Sunt convins ca vitalitatea dumneavoastra naturala, vigoarea spiritului si optimismul va vor ajuta sa depasiti acest virus periculos", a declarat presedintele rus intr-o telegrama catre Trump, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

Seful Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a carui organizatie a fost acuzata de presedintele SUA de incompetenta in gestionarea pandemiei, a postat de asemenea pe Twitter "cele mai bune urari pentru o recuperare completa si rapida" cuplului prezidential.

In aprilie, Trump, criticat in Statele Unite pentru gestionarea crizei, a lansat un atac complet asupra OMS, acuzand-o ca este prea apropiata de China, de unde a inceput epidemia, dupa ce a intarziat sa avertizeze despre pericolele bolii, si a demarat procedurile de retragere din organizatie, al carei principal contribuitor este Washingtonul.

Charles Michel, presedintele Consiliului European, institutie reprezentand statele membre ale UE, a fost primul care a reactionat vineri dimineata, urandu-i sobru pe Twitter o "restabilire prompta" presedintelui american.

Charles Michel a fost urmat de premierul britanic Boris Johnson, el insusi grav afectat de coronavirus si internat la terapie intensiva in aprilie, care i-a transmis "cele mai bune urari presedintelui Trump si primei-doamne" Melania, de asemenea testata pozitiv.

Prim-ministrul indian Narendra Modi i-a urat "prietenului" sau Donald Trump si sotiei sale "o recuperare rapida si o sanatate buna". Intr-un context de tensiuni comerciale, Narendra Modi si Donald Trump afiseaza relatii calduroase, in urma vizitei in februarie a presedintelui american in India.

"Impreuna cu toti oamenii din Republica Coreea, eu si sotia mea va dorim o recuperare rapida pentru dumneavoastra si prima-doamna", a declarat presedintele sud-coreean Moon Jae-in.

Presedintele brazilian Jair Bolsonaro i-a urat de asemenea lui Trump si sotiei sale "o recuperare rapida". "Cu credinta in Dumnezeu, va veti restabili repede, iar conducerea tarii si campania dumneavoastra de realegere nu vor fi afectate", a declarat acest aliat ferm al presedintelui Trump. "Veti castiga si veti fi mai puternic, pentru binele Statelor Unite si al lumii", a adaugat el.

Presedintele francez Emmanuel Macron si sotia sa Brigitte au trimis in engleza doua mesaje de "prietenie" cuplului Trump si le-au urat "o restabilire prompta". "Ramaneti puternic", incheie Emmanuel Macron in mesajul adresat lui Donald Trump.

"Adresez toate cele mai bune urari lui Donald si Melaniei Trump", a declarat cancelarul german Angela Merkel citata intr-o scurta postare pe Twitter de catre purtatorul sau de cuvant.

Premierul japonez Yoshihide Suga si-a exprimat sambata dorinta de restabilire intr-un mesaj in limba engleza. "Draga presedinte Trump, am fost foarte preocupat cand am citit tweet-ul dumneavoastra anuntand ca ati fost testati pozitiv impreuna cu prima-doamna pentru COVID-19", a scris Suga. "Ma rog sincer pentru recuperarea dumneavoastra rapida".

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat la randul sau ca "sper sincer ca ei se vor restabili cat mai curand posibil. Sper ca ei vor depasi acest lucru. El le-a transmis salutari calduroase", potrivit agentiei de presa de stat KCNA.

Potrivit agentiei de presa sud-coreene Yonhap, este prima data cand Kim trimite astfel de urari unui lider testat pozitiv la COVID-19.

Anterior, Barack Obama i-a adresat succesorului sau "cele mai bune urari" de recuperare. "Desi suntem in mijlocul unei mari lupte politice si o luam foarte in serios, dorim de asemenea sa transmitem cele mai bune urari presedintelui Statelor Unite (si) primei-doamne", a declarat fostul presedinte american, vorbind si in numele sotiei sale, Michelle.

Urari de recuperare au venit de asemenea printre altii de la prim-ministrul olandez Mark Rutte, austriac Sebastian Kurz, canadian Justin Trudeau si israelian Benjamin Netanyahu, precum si de la presedintii mexican Andres Manuel Lopez Obrador, columbian Ivan Duque, argentinian Alberto Fernandez, salvadorian Nayib Bukele, polonez Andrzej Duda, egiptean Abdel Fattah al-Sisi si zimbabwean Emmerson Mnangagwa.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, si cel al NATO, Jens Stoltenberg, i-au transmis de asemenea presedintelui american cele mai bune urari pentru o recuperare rapida.

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei i-a urat cuplului prezidential o "recuperare rapida si completa", intr-un tweet, adauga AFP.

Un guru al publicității nu-i dă nicio șansă rețelei sociale deținută de Donald Trump. Compania a pierdut 57 de milioane de dolari de la înfiinţarea sa
Un guru al publicității nu-i dă nicio șansă rețelei sociale deținută de Donald Trump. Compania a pierdut 57 de milioane de dolari de la înfiinţarea sa
Guru-ul publicităţii Martin Sorrell a pus la îndoială perspectivele noii platforme de socializare Truth Social a lui Donald Trump, proaspăt listată la bursă, spunând că în prezent ar fi...
Ce a făcut James Middleton după ce sora sa, Kate, a dezvăluit că are cancer FOTO
Ce a făcut James Middleton după ce sora sa, Kate, a dezvăluit că are cancer FOTO
Marea Britanie este în stare de şoc după ce prinţesa Kate a dezvăluit că suferă de cancer, deja numeroase persoane salutând curajul foarte popularei soţii a moştenitorului tronului,...
#Donald Trump, #Twitter, #incurajari, #Mesaje, #sustinere , #Washington