Cehia asteapta doua saptamani efectul noilor masuri inainte de a decide o eventuala carantina totala

Duminica, 18 Octombrie 2020, ora 22:51
2542 citiri
Cehia asteapta doua saptamani efectul noilor masuri inainte de a decide o eventuala carantina totala
Praga, Cehia FOTO Pixabay

Cehia, care are in prezent cea mai mare rata de crestere a numarului de infectari cu coronavirus, va astepta cel putin doua saptamani inainte de a decide daca va impune carantina totala pentru a combate epidemia, a afirmat duminica vicepremierul Karel Havlicek, transmite Reuters.

Saptamana trecuta s-a decis inchiderea barurilor si restaurantelor, iar scolile au trecut la invatarea la distanta. Salile de sport si de fitness, teatrele si cinematografele erau deja inchise, insa magazinele au continuat sa functioneze.

Sambata, Cehia a raportat inca 8.713 de cazuri de infectare, cel mai ridicat bilant pentru o zi de weekend.

Centrul european ECDC a indicat pentru Cehia o incidenta de 828 de cazuri la 100.000 de locuitori in ultimele doua saptamani, de peste 10 ori mai mare decat in tara vecina Germania.

De la redeschiderea scolilor in septembrie, numarul cumulat de cazuri a crescut de aproape 7 ori.

'Nu vom decide in aceasta saptamana in ce priveste un lockdown. Am spus clar ca vom astepta (pana la 2 noiembrie) pentru rezultate', a afirmat Havlicek la televiziunea ceha.

Ministrul de interne, Jan Hamacek, a declarat duminica la o emisiune a CNN ca mixul de noi masuri ar trebui sa ajute la micsorarea numarului de reproductie R, in prezent de circa 1,4, cu 30-40%.

Cresterea numarului de cazuri - cu aproape 100.000 de la inceputul lui octombrie intr-o tara cu 10,7 milioane de locuitori - si cele 1.352 de decese de COVID-19 obliga autoritatile sa faca planuri pentru spitale de campanie si ajutor extern.

In jur de 500 de suporteri sportivi, inclusiv grupuri de ultrasi, au protestat duminica la Praga impotriva restrictiilor antiepidemice, sfidand interdictia privind adunarile publice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Virusul care ar putea cauza următoarea pandemie circulă deja printre noi
Următoarea pandemie ar putea fi cauzată de virusul gripal, avertizează oamenii de ştiinţă, scrie The Guardian, citând datele unui studiu care va fi publicat weekendul viitor. Un sondaj...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#carantina, #Cehia, #pandemie , #stiri internationale